Fondul de investiții românesc Agista cumpără un nou pachet de acțiuni în compania de IT Bittnet și deține 7% din companie

Redacția sept. 20, 2022 0 comentarii
Bittnet

Agista, primul fond românesc de investiții, în curs de autorizare, care investește în IMM-uri locale cu scopul de a le lista la bursă și a le face performante pe piața de capital, a achiziționat un pachet suplimentar de acțiuni în Bittnet, grup românesc de companii IT listat pe Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti. Aceasta este a șasea investiție în sectorul IT&C din portofoliul Agista.

Prin creșterea participației la aproape 7%, Agista validează poziția grupului Bittnet de jucător strategic în educație și integrare de soluții IT pe piața românească și recunoaște capacitatea companiei de a contribui la transformarea digitală a companiilor din România.

Agista caută să susțină prin capital și know-how acele companii ale căror produse sunt sau devin esențiale pentru societate. Fondul în curs de autorizare Agista acționează ca un investitor ancoră, cu dețineri minoritare, dar cu un rol strategic având reprezentant în Consiliul de Administraţie.

„Momentul pe care piața de capital românească îl traversează este unul dificil și cred că rolul investitorilor instituționali sau de tip ancoră se poate dovedi crucial. Din păcate specificul local pare a fi tranzacționarea unui număr restrâns de titluri de tip blue chip, ceea ce duce la apariția unui vid de lichiditate pe companii mai mici cu potențial. Filosofia mea este aceea că întreg ecosistemul de furnizori de capital ar trebui să investească și în potențial. Doar astfel vom avea o nouă generație de blue chip-uri, a mai adăugat Nicolae Kovacs, CEO Agista.

De la lansarea din martie anul acesta și până în prezent, Agista a intrat în acționariatul unor companii precum FORT (fosta Global Resolution Experts), Eplus Smart Energy, Chromosome Dynamics, Dendrio și altele. În următorii doi ani are în plan să realizeze peste 20 de investiții în companii locale cu potențial care au un produs bine definit, o piață în creștere și capacitatea internă de a se dezvolta. Agista urmărește să accelereze companii cu cifra de afaceri între 3-15 milioane euro, iar valoarea unei investiții este între 0,5-2 milioane euro. 

Bittnet Group este prima companie din domeniul IT din România listată la Bursa de Valori București și singura de pe Piața Reglementată. În prezent, grupul este format din companii ce oferă expunere investitorilor către întreaga industrie IT&C din România în diverse domenii de activitate, precum educație, infrastructură și cloud, securitate cibernetică, aplicații de business, dezvoltare software. În primele șase luni de zile din acest an, Bittnet Group a raportat venituri consolidate de 70 de milioane de lei, o creştere cu 45% faţă de aceeaşi perioadă din 2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *