Fondul INVL Renewable Energy, administrat de o companie din Lituania, anunță investiții de 120 de milioane de euro în dezvoltarea de parcuri solare în România

Redacția iun. 6, 2022 0 comentarii
Solar panels and wind turbine against blue sky

Fondul INVL Renewable Energy Fund I, administrat de INVL Asset Management, companie de gestionare a activelor din Lituania, își începe activitatea în România și intenționează să investească aproximativ 120 de milioane de euro în dezvoltarea parcurilor solare pe care le-a achiziționat, transmit reprezentanții grupului.

În cadrul acordurilor semnate, fondul a achiziționat două companii care dezvoltă centrale solare cu o capacitate de 166 de megawați (MW) în România.

„Ne diversificăm portofoliul de proiecte și acoperirea geografică. România este o piață a Uniunii Europene cu o dezvoltare rapidă și foarte promițătoare, care acordă o atenție din ce în ce mai mare proiectelor ecologice și securității energetice. Observăm un potențial uriaș pe această piață pentru dezvoltarea proiectelor de energie regenerabilă și credem că aceste investiții nu numai că vor reduce poluarea mediului, dar vor face posibilă creșterea securității energetice a țării și vor contribui la extinderea capacității de producție de energie electrică”, spune Liudas Liutkevičius, Managing Partner al INVL Renewable Energy Fund I.

Proiectele de energie solară din România care se adaugă în portofoliul fondului au aprobate condițiile de conectare la rețea, spun reprezentanții companiei. Centralele solare, în care fondul intenționează să investească aproximativ 120 de milioane de euro, ar trebui să devină operaționale în 2024.

Conducerea fondului anunță că vrea să colaboreze cu dezvoltatorii de proiecte de energie regenerabilă din România.

În cadrul strategiei de investiții a INVL Renewable Energy Fund I, banii investitorilor sunt investiți în proiecte de energie regenerabilă (parcuri eoliene continentale și solare la scară largă) pe teritoriul UE. În prezent, fondul se concentrează pe țările din Europa Centrală și de Est, unde observă un potențial mare de creștere.

După achiziția din România, portofoliul fondului include proiecte de dezvoltare pentru mai mult de 200 MW de parcuri solare. Toate proiectele au deja condiții pentru conectarea la rețea. Construcția parcurilor solare se va derula în perioada 2023-2025.

Fondul INVL Renewable Energy Fund I, înființat de INVL Asset Management la 20 iulie 2021, investește în proiecte de energie regenerabilă (solară și eoliană) aflate în stadii timpurii și medii de dezvoltare, inclusiv construcția de noi centrale electrice, dezvoltarea și/sau achiziționarea infrastructurii necesare pentru funcționarea centralelor electrice și gestionarea eficientă a centralelor electrice existente în Uniunea Europeană și statele membre ale Spațiului Economic European.

Solar panels and wind turbine against blue sky

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *