Fondul Proprietatea anunță listarea acțiunilor Salrom la BVB în prima jumătate a anului 2023

Salrom Sursa foto: Facebook

Fondul Proprietatea anunță că listarea acțiunilor Salrom de 49% din capital va fi finalizată în prima jumătate a anului 2023. Aprobarea memorandumului reprezintă pasul următor după aprobarea de principiu pentru listarea Salrom prin oferta publică derulată de Fondul Proprietatea în Adunarea Generală a Acţionarilor companiei din luna iulie 2021.

Potrivit Fondului Proprietatea, statul român, prin Ministerul Economiei, nu intenționează să participe la procesul de listare prin vânzarea de acțiuni și va rămâne în continuare acționarul majoritar al companiei. Pe baza unui proces de selecție competitiv, Fondul a selectat BRD – Groupe Société Générale ca bancă de investiții pentru a coordona tranzacția.

„Dorim să finalizăm listarea Salrom la Bursa de Valori București în prima jumătate a anului 2023, mărind astfel numărul emitenților importanți listați pe piața principală”, a declarat Johan Meyer, CEO Franklin Templeton București și manager de portofoliu al Fondului Proprietatea.

Listarea Salrom ar crea lichidități pentru Fond, în conformitate cu strategia actuală de investiții a acestuia de a realiza valoare de la companiile în care a investit și de a crește lichiditatea în cadrul portofoliului Fondului. De asemenea, ar crea o oportunitate suplimentară și unică pentru investitorii de la Bursa de Valori București și ar sprijini dezvoltarea în continuare a pieței locale de capital.

Sursa foto: Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *