Fondurile de pensii private obligatorii au ajuns la active de 88,47 miliarde lei, în februarie, după o creştere cu 15%

bani, lei, finante, financiar, deficit bugetar Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Fondurile de pensii private obligatorii aveau active în valoare de 88,47 miliarde de lei, la finalul lunii februarie 2022, în creştere cu 15% faţă de nivelul înregistrat la 28 februarie 2021, potrivit datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), citate de Agerpres.

„Investiţiile fondurilor de pensii administrate privat s-au focalizat într-un procent de 88% în active româneşti, majoritatea fiind denominate în lei. O mare parte a instrumentelor româneşti sunt reprezentate de titluri de stat sau acţiuni listate la BVB”, se menţionează în raport.

Titlurile de stat deţineau cea mai mare pondere în cadrul activelor, de 53,464 miliarde de lei, respectiv 60,43%. Pe locul doi de aflau acţiunile, cu 22,261 miliarde de lei (25,16%). Obligaţiunile corporative se situau pe locul al treilea din acest punct de vedere, cu 6,385 miliarde de lei, respectiv 7,22% din totalul activelor.

Conform datelor ASF, fondurile de pensii private obligatorii aveau 7,834 milioane de participanţi în februarie.

Pe pilonul II sunt active următoarele fonduri de pensii: Metropolitan Life, Aripi, AZT Viitorul tău, BCR, BRD, NN şi Vital.

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *