Fondurile de pensii private obligatorii aveau, în noiembrie, active de 85,98 miliarde lei, în creştere cu 18%

Bani in educatie / FOTO: Designed by Freepik sursa foto: Designed by Freepik

Fondurile de pensii private obligatorii aveau active în valoare de 85,98 miliarde de lei, la finalul lunii noiembrie 2021, în creştere cu 18% faţă de nivelul înregistrat la 30 noiembrie 2020, potrivit datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

„Investiţiile fondurilor de pensii administrate privat s-au focalizat într-un procent de 87% în active româneşti, majoritatea fiind denominate în lei. O mare parte a instrumentelor româneşti sunt reprezentate de titluri de stat sau acţiuni listate la BVB”, se menţionează în raportul citat de Agerpres.

Titlurile de stat deţineau cea mai mare pondere în cadrul activelor, de 52,259 miliarde de lei, respectiv 60,80%. Pe locul doi de aflau acţiunile, cu 21,273 miliarde de lei (24,75%). Obligaţiunile corporative se situau pe locul al treilea din acest punct de vedere, cu 5,707 miliarde de lei, respectiv 6,64% din totalul activelor.

Conform datelor ASF, fondurile de pensii private obligatorii aveau 7,761 milioane de participanţi.

Pe pilonul II sunt active următoarele fonduri de pensii: Metropolitan Life, Aripi, AZT Viitorul tău, BCR, BRD, NN şi Vital.

sursa foto: Designed by Freepik

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *