Ford anunță că își suspendă operațiunile din Rusia, unde are trei fabrici: Ford este profund îngrijorat de invazia Ucrainei și de amenințările care rezultă la adresa păcii și stabilității

G4Media mart. 2, 2022 0 comentarii
FABRICA FORD

Ford își suspendă operațiunile în Rusia, cu efect imediat, a anunțat marți compania. Compania de autovehicule deține o participație de 50% în Ford Sollers, un joint venture între producătorul auto american și compania rusă Sollers.

„Având în vedere situația, am informat astăzi partenerii noștri că ne suspendăm operațiunile în Rusia, cu efect imediat, până la o nouă notificare”, a anunțat compania.

Anunțul vine după ce Ford a anunțase că este „profund îngrijorat de situația din Ucraina”, dar nu a mers atât de departe încât să oprească operațiunile în cele trei orașe rusești în care compania are fabrici: Sankt Petersburg, Elabuga și Naberezhnye Chelny.

„Ca parte a comunității globale, Ford este profund îngrijorat de invazia Ucrainei și de amenințările care rezultă la adresa păcii și stabilității. Situația ne-a obligat să ne reevaluăm operațiunile din Rusia”, se arată în comunicat.

Compania notează că și-a „redus în mod semnificativ” operațiunile din Rusia în ultimii ani – dar societatea mixtă are cel puțin 4.000 de angajați. Cele trei fabrici produc împreună Ford Focus, Ford EcoSport și Ford Transit, Kuga, Explorer, S-MAX și Galaxy, conform site-ului Ford.

Ford a anunțat o donație de 100.000 de dolari către Fondul de ajutor Global Giving Ukraine, pentru ucrainenii și familiile lor care au fost strămutate în timpul invaziei.

 

Fabrica Ford din Craiova Inquam Photos / Bogdan Danescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *