Ford ar putea construi, la Craiova, în 2024/2025, o variantă electrică a SUV-ului Puma (surse)

Ford Puma Sursa foto: Ford

Ford plănuiește construcția unei versiuni complet electrice a SUV-ului mic Puma, programată să fie lansată în anul 2025. Puma electrică ar putea adopta tehnologia de propulsie din versiunea electrică a viitorului Ford Transit Courier.

Potrivit portalului australian Drive, Ford vrea să lanseze Transit Courier electric în 2024. Informația rămâne neconfirmată de Ford, dar se potrivește cu declarațiile anterioare ale producătorului auto: în aprilie 2021, Ford confirmase că va construi un vehicul utilitar ușor cu propulsie electrică în România din 2024 – speculațiile la acea vreme erau despre un Transit Connect sau un Transit Courier.

Uzina locală de asamblare din Craiova construiește deja versiunile de motor cu combustie ale SUV-urilor mici EcoSport și Puma, aceta fiind de altfel, primul vehicul hibrid construit în România.  Potrivit Drive, versiunea cu ardere internă a acestui nou vehicul va începe să fie produsă la Craiova în 2023, iar versiunea electrică în 2024.

Ford Puma este vândut în această formă din septembrie 2019. Introducerea unei versiuni electrice în 2024/2025 – la mai puțin de șase ani după lansarea pe piață și, prin urmare, cu puțin timp înainte de schimbarea generației care se face de obicei după șapte sau opt ani de construcție – este neobișnuită, dar nu unică: Renault a introdus Twingo Electric în 2020, tot după aproximativ șase ani de construcție.

Ford și-a propus să vândă doar mașini pur electrice în Europa începând cu 2030. În prezent, marca are în ofertă doar Mustang Mach-E construit în Mexic; pe segmentul vehiculelor comerciale, va urma în curând E-Transit. Un model de vehicul electric bazat pe MEB de la Volkswagen urmează să fie construit la Köln din 2023, iar în SUA, Ford vinde și camioneta electrică F150 Lightning.

Sursa foto: Ford

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *