Ford, în premieră cu o valoare de piață de peste 100 miliarde de dolari, depășește rivalul GM, dar rămâne mult în spatele Tesla

Ford Sursa foto: Pexels

Valoarea de piață a Ford a depășit, în premieră 100 de miliarde de dolari, deoarece mai mulți investitori au pariat pe strategia de electrificare a producătorului auto din Detroit. Acțiunile companiei, care și-au dublat valoarea anul trecut, au crescut cu 3,7% în tranzacțiile de joi.

Ford valorează acum mai mult decât rivalul său vechi de un secol General Motors), a cărui capitalizare de piață este de aproximativ 88,61 miliarde dolari și start-up-ul EV Rivian, a cărui valoare este de aproximativ 77,8 miliarde dolari, scrie Reuters.

Dar, acești producători de automobile sunt depășiți net de liderul EV Tesla, care are o capitalizare de piață de peste 1.000 de miliarde de dolari.

Acțiunile Tesla au scăzut joi cu 4,7%, după ce un raport spunea că compania și-a actualizat pagina web cu modelul Cybertruck pentru a elimina referințele la anul 2022.

Câștigurile Ford vin pe fondul planurilor sale de a dubla capacitatea de producție pentru versiunea electrică a foarte popularului său camion F-150 la 150.000 de vehicule, ca parte a strategiei agresive de electrificare a directorului executiv Jim Farley.

Cererea pentru pickup-ul electric F-150 Lightning a fost foarte ridicată și Ford a fost nevoit să nu mai accepte rezervări pentru camion înainte de sosirea acestuia în această primăvară la dealerii din SUA.

Farley, care a preluat funcția de CEO al Ford în 2020, s-a angajat să investească peste 30 de miliarde de dolari în vehicule electrice, inclusiv în dezvoltarea bateriilor, până în 2030.

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *