Ford stopează rezervările pentru electrica F-150 Lightning. Compania le va transforma în comenzi ferme din ianuarie

Redacția dec. 10, 2021 0 comentarii
Ford

Ford a stopat rezervările pentru F-150 Lightning complet electric și va transforma în schimb rezervările existente în comenzi ferme din ianuarie 2022. De altfel, CEO-ul Ford, Jim Farley, a menționat că numărul de precomenzi se apropie de pragul de 200.000.

„Pe măsură ce ne pregătim să facem istorie împreună, am închis rezervările pentru a putea începe să acceptăm comenzi.” S-a spus că acest lucru a fost pregătit pentru deschiderea carnetelor de comenzi Lightning în ianuarie 2022”, scrie pe pagina de rezervări a companiei.

Ford a început deja pre-producția F-150 Lightning în Dearborn în septembrie. Datorită cererii mari, Ford a confirmat acum că va crește semnificativ producția de la 40.000 la 80.000 de unități F-150 Lightning pe an. În acest context, producătorul investește încă 250 de milioane de dolari și creează încă 450 de locuri de muncă.

Potrivit unei declarații recente a lui Jim Farley, Ford are acum aproape 200.000 de rezervări pentru versiunea complet electrică a camionetei F-150, care a fost introdusă în mai, potrivit unui raport al Automotive News de la mijlocul lunii noiembrie.

Se pare că producătorul american de automobile își va vinde modelul electric în două variante: cu o autonomie de aproximativ 370 de kilometri și 318 kW de putere de tracțiune sau cu o autonomie de aproximativ 480 de kilometri și 420 de kW de putere.

Încă nu se știe cum vor fi distribuite precomenzile între aceste variante și dacă Ford se va concentra deocamdată pe o singură variantă pentru a crește producția.

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.