Ford va majora la 50 de miliarde de dolari investițiile în mașini electrice, până în 2026

Ford Sursa foto: Pexels

Ford a anunțat că va crește investițiile în vehicule electrice până la 50 de miliarde de dolari până în 2026, aproape dublu față de precedentele 30 de miliarde de dolari și va gestiona unitatea de vehicule electrice separat de afacerea sa moștenită cu motoare cu ardere, într-o mișcare care vizează recuperarea distanței și eventual depășirea liderului industriei Tesla.

Potrivit Reuters, reorganizarea și investiția suplimentară vin în momentul în care CEO-ul Jim Farley pariază agresiv pe strategia de electrificare a companiei.

Farley a spus că Ford intenționează să construiască peste 2 milioane de vehicule electrice în 2026, aproximativ o treime din producția sa globală anuală, vehiculele electrice crescând la 50% din volumul total până în 2030.

Compania nu se așteaptă să obțină profit din activitatea sa de vehicule electrice până când modelele de generație următoare nu vor începe producția în 2025.

Deși afacerea cu vehicule electrice, numită Ford Model e, va fi separată de unitatea de motoare cu combustie internă (ICE) a companiei, denumită Ford Blue, cele două divizii vor împărtăși tehnologia și „cele mai bune practici”, a spus producătorul auto.
Cele două companii, împreună cu unitatea de vehicule comerciale Ford Pro, vor raporta rezultate financiare separate până în 2023, a adăugat acesta.

Potrivit Ford, costurile structurale se vor reduce cu până la 3 miliarde de dolari în afacerea sa ICE, dar nu a fost anunțată dacă acest efort va implica reducerea numărului de angajați. Farley a mai spus că unitatea EV va trebui să cheltuiască „miliarde” pentru a asigura materiile prime critice pentru baterii, pe măsură ce volumul EV crește.

„Avem nevoie ca afacerea ICE să genereze numerar, iar afacerea cu vehicule electrice să se concentreze pe inovare”, a spus Farley.

În fine, Ford a mai anunțat că se așteaptă să cheltuiască 5 miliarde de dolari pe vehicule electrice în acest an, o investiție dublă față de 2021. De asemenea, vizează o marjă de câștig ajustat înainte de dobândă și impozite (EBIT) de 10% până în 2026, față de 8% pe care speră să o atingă în acest an.

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *