Ford va suspenda sau reduce producția la opt dintre fabricile sale din America de Nord

Redacția feb. 5, 2022 0 comentarii
Ford

Ford intenționează să suspende sau să reducă producția la opt dintre fabricile sale din Statele Unite, Mexic și Canada pe parcursul săptămânii viitoare din cauza constrângerilor de furnizare de cipuri, a declarat vineri un purtător de cuvânt pentru Reuters.

Schimbările au loc la o zi după ce producătorul auto din Detroit a avertizat că o lipsă de cipuri va duce la o scădere a volumului vehiculelor în trimestrul curent.

Producția la fabricile din Michigan, Chicago și din Cuautitlan, Mexic va fi suspendată. În Kansas City, producția camionetelor sale F-150 va fi oprită, în timp ce un schimb va funcționa pentru producția camionetelor Transit.

Producătorul auto din Detroit va desfășura, de asemenea, un singur schimb sau un program redus la fabricile sale din Dearborn, Kentucky și Louisville, în timp ce va elimina orele suplimentare la fabrica sa din Oakville din Canada.

Toate modificările vor fi aplicate pentru săptămâna care începe pe 7 februarie.

Acțiunile Ford au scăzut vineri, după ce producătorul de automobile a afișat venituri trimestriale mai mici decât se aștepta și a prognozat o redresare mai lentă a producției de vehicule în 2022 decât rivalul General Motors.

Cu toate acestea, compania a spus că se așteaptă ca volumul vehiculelor să se îmbunătățească semnificativ în a doua jumătate

Sursa foto: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *