Ford vrea să-și tripleze producția de Mustang Mach-E până în 2023

Ford Sursa foto: Pexels

Ford Motor se așteaptă să tripleze producția SUV-ului său electric Mustang Mach-E la peste 200.000 de unități pe an până în 2023 pentru America de Nord și Europa, a declarat directorul său executiv Jim Farley într-un tweet vineri.

„Este greu să produci Mustang Mach-E suficient de rapid pentru a satisface cererea incredibilă, dar cu siguranță vom încerca”, a declarat Farley.

Pe o piață fierbinte a vehiculelor electrice, Ford se confruntă cu rivalul vechi de un secol General Motors și producătorul european de automobile Stellantis, în timp ce urmărește Volkswagen și liderul global de vehicule electrice Tesla.

Săptămâna trecută, un director Ford de top a spus că compania urmărește o capacitate anuală de producție de aproape 600.000 de vehicule electrice în următorii doi ani, care ar include și camioneta Lightning și camioneta E-Transit.

Lisa Drake, directorul de operațiuni al Ford America de Nord, a declarat că optimismul companiei provine din creșterea cererii pentru pick-up-ul său F-150 Lightning, cu rezerve de vânzare cu amănuntul apropiindu-se de 200.000. Citeste mai mult

Automotive News a anunțat vineri că Ford a amânat producția versiunilor electrice ale crossover-urilor Explorer și Lincoln Aviator cu aproximativ un an și jumătate pentru a crește producția SUV-urilor sale Mustang Mach-E.

Ford le-a spus furnizorilor săi că producția acestor noi vehicule electrice este programată să înceapă în decembrie 2024, potrivit raportului.

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *