FOTOGALERIE Vacanță în Marea Britanie: Ce poți face într-un citybreak în Londra. De la musicaluri la „5 o’clock tea”

Londra Sursă foto: Unsplash

Cunoscută pentru cultura sa bogată, cei care vor să viziteze Londra au acces la o mulțime de activități, de la musicaluri până la muzee. Pentru turiștii care doresc să vadă Londra într-un citybreak, am realizat o listă cu ce lucruri poți face într-un timp scurt.

Prețurile pentru un citybreak variază în funcție de perioada vizitei. În luna martie, perioada în care am efectuat vizita, prețul pentru un citybreak la o agenție de turism era de circa 455 euro pentru o persoană: costul pentru biletul de avion și cazarea. Acum prețurile variază de la 419 euro de persoană la 699 euro de persoană, în funcție de hotel. Am ales o agenție de turism deoarece prețul final pentru cazare și transport a fost mai accesibil față de o vacanță pe cont propriu.

În ceea ce privește cheltuielile, turiștii vor trebui să scoată din buzunar circa 35 de lire sterline pentru a lua trenul de la aeroportul Heathrow și pentru a ajunge în centru. Călătoria durează 25 de minute. În privința costurilor de transport cu metroul, de exemplu, cea mai rapidă modalitate, poți intra direct cu cardul. La final de zi vei vedea costul călătoriilor, care pentru mine a fost de circa 10 euro pe zi. De reținut că în Londra nu există un preț unic pentru călătoriile la metrou așa cum este în București. În Londra există mai multe zone, iar călătoria este mai scumpă în funcție de zona aleasă. Costurile pentru mâncare sunt ceva mai ridicate față de România, însă există și locuri unde poți mânca cu un buget decent. De exemplu, un lanț de restaurante fast-food foarte popular în Marea Britanie este Five Guys, unde un burger împreună cu cartofi prăjiți costă circa 10 lire sterline.

O tradiție în Londra care ar merita încercată de iubitorii de ceaiuri este „5 o’clock tea”, adică ceaiul de la ora 5. Există o mulțime de hoteluri care, de la ora 14-17, servesc acest ceai împreună cu un platou de mâncare: cu sandwich-uri și prăjituri. Prețul pentru o astfel de experiență variază între 50 de lire sterline și 70 de lire sterline, în funcție de hotelul ales.

Ce poți face în Londra într-un citybreak

Londra este cunoscută mai ales pentru spectacolele sale de musical. În acest citybreak am ales să merg la două musicaluri: Wicked și Fantoma de la operă, pentru care am plătit 50 de euro pentru fiecare.

O altă atracție turistică populară din Londra sunt studiourile Harry Potter, unde fanii pot vizita platourile de filmare, pot participa la tururi ghidate și pot explora recuzita și costumele din filme. Turul durează în jur de 4 ore și este de menționat că studiourile sunt în afara orașului. De aceea prețul biletelor variază: costul este de circa 50 lire sterline de persoana fara transport, iar cu transport ajunge și până la 109 lire sterline de persoană. Drumul până la acolo este de 2-3 ore. De aceea ar trebui să îți rezervi o zi întreagă dacă dorești să vizitezi studiourile.

De asemenea, capitala Marii Britanii este cunoscută și pentru târgurile de antichități, așa cum este și Porto Bello, unde turiștii sau localnicii pot cumpăra bijuterii, căni, costume sau tapițerii vintage. Intrarea este liberă.

Printre cele mai cunoscute atracții turistice se numără Turnul Londrei, care înainte era o fortăreață și era folosită și ca închisoare pentru cei care doreau să se răzvrătească împotriva monarhiei. Un bilet costă circa 35 de lire de persoană. Turiștii se pot plimba de-a lungul fortăreței, vizita închisorile în care stăteau prizonierii și pot vedea și bijuteriile coroanei. Timpul de mediu de vizitare este de circa 3 ore.

Bineînțeles că nu puteam uita și strada principala de cumpărături, Oxford Street, care se întinde pe aproape 2 km. Poți găsi aproape orice produs ai avea nevoie, de la branduri de fast-fashion, până la branduri de lux. Aici este de menționat faptul că duminică magazinele se deschid abia pe la ora 11-12.

Alte atracții turistice care merită vizitate, dacă ești un pasionat de muzee, este British Museum, care este de stat, iar intrarea este gratuită. Menționez faptul că se stă foarte mult la coadă pentru a putea vizita exponatele și este nevoie să ajungi înainte de deschiderea muzeului, adică înainte de ora 10. De asemenea, printre alte atracții populare se numără Big Ben, London Eye, Tower Bridge.

 

Sursă foto: Unsplash

Comentarii

  1. Sa știi ca poți sa mergi cu metroul de la Heathrow spre centru și e doar 5 ponds.Poti sa mănânci English breakfast, este 10 £ și s-ar putea sa nu îl mănânci pe tot pentru ca are fasole ,oua ,bacon……

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *