Foxconn, partener al Apple, a prezentat primele trei prototipuri de mașini electrice ale companiei

foxconn Sursa foto: Foxconn

Foxconn, partenerul taiwanez al Apple, a dezvăluit primele sale trei prototipuri de vehicule electrice, subliniind planurile de a se diversifica de la rolul său de a constructor de produse electronice de larg consum pentru Apple Inc și alte firme de tehnologie.

Potrivit Reuters, vehiculele – un SUV, un sedan și un autobuz – sunt fabricate de Foxtron, un parteneriat între Foxconn și producătorul auto taiwanez Yulon Motor.

Vicepreședintele Foxtron, Tso Chi-sen, a declarat reporterilor că speră ca vehiculele electrice să aducă un trilion de dolari taiwanezi pentru Foxconn în cinci ani – o cifră echivalentă cu aproximativ 35 de miliarde de dolari.

Denumit oficial Hon Hai Precision Industry Co Ltd, cel mai mare producător de contracte electronice din lume își propune să devină un jucător major pe piața globală a vehiculelor electrice, deși recunoaște că este un novice în industria auto.

Sursa foto: Foxconn

Ambițiile sale au fost anunțate pentru prima dată în noiembrie 2019 și s-a mișcat relativ repede, anul acesta anunțând oferte pentru construirea de mașini cu startup-ul american Fisker Inc și cu grupul energetic thailandez PTT Pcl.

Sedanul, care a fost dezvoltat în comun cu firma italiană de design Pininfarina, va fi vândut de un producător auto nespecificat în afara Taiwanului în următorii ani, în timp ce SUV-ul va fi vândut sub una dintre mărcile Yulon și este programat să intre pe piața din Taiwan în 2023.

Autobuzul, care va purta o insignă Foxtron, va începe să circule în mai multe orașe din sudul Taiwanului anul viitor, în parteneriat cu un furnizor local de servicii de transport.

Sursa foto: Foxconn

De asemenea, Foxconn și-a stabilit o țintă de a furniza componente sau servicii pentru 10% din vehiculele electrice din lume până în 2025 și 2027.

Luna aceasta, compania a cumpărat o fabrică de la startupul american Lordstown Motors Corp pentru a produce mașini electrice. În august, a cumpărat o fabrică de cipuri în Taiwan, având ca scop satisfacerea cererii viitoare de cipuri auto.

De asemenea, analiștii din industrie urmăresc îndeaproape indicii despre firmele care ar putea construi mașina electrică Apple. Deși sursele au spus anterior că gigantul tehnologic vrea să lanseze o mașină până în 2024, Apple nu a dezvăluit planuri specifice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *