Frații Pavăl cresc participația la peste 8% la compania românescă de tehnologie Simtel

Simtel

Paval Holding, vehiculul de investiții controlat de Dragoș și Adrian Pavăl, fondatorii rețelei de magazine de bricolaj Dedeman, cresc deținerea participației de la 5% la 8,157% în Simtel Team, o afacere antreprenorială românească de inginerie și tehnologie, potrivit unui anunț transmis de Bursa de Valori București (BVB).

În iunie anul trecut, frații Pavăl au cumpărat 5% din compania românescă de tehnologie Simtel, pentru 4,6 milioane lei, înainte de listarea la bursă.

Simtel Team a fost înființată în anul 2010 de către trei absolvenți ai Facultății de Electronică și Telecomunicații – Iulian Nedea, Sergiu Bazarciuc și Radu Vilău. Compania activează în trei domenii de business: energie regenerabilă, telecomunicații, și automatizare industrială, iar pentru fiecare dintre aceste linii de afaceri livrează proiecte atât în ​​România, cât și în străinătate. Principalele servicii furnizate de Simtel, orientate per linie de business sunt: construire la cheie și mentenanță pentru centralele electrice fotovoltaice, servicii la cheie de construire a rețelelor de comunicații mobile pentru operatorii de telecomunicații, și automatizarea proceselor industriale prin linii de producție automatizate, acționări electrice și roboți industriali.

Compania a înregistrat în 2021 o cifră de afaceri de 58,5 milioane lei, un profit net de 6,1 milioane lei și 46 de angajați, potrivit datelor publicate de pe Ministerul Finanțelor.

Pavăl Holding a înființat de curând compania Grunman Energy, care va produce energie electrică prin intermediul centralelor fotovoltaice instalate pe acoperișurile celor șapte centre logistice Dedeman din țară.

În prima fază a proiectului, puterea instalată va fi de 35 MWp, însă pe termen mediu și lung, obiectivul este de a atinge o putere totală instalată de peste 400 MW.

În ultimii trei ani, Dedeman a instalat centrale electrice fotovoltaice pe acoperișurile a 31 de magazine din întreaga țară.

De construirea centralelor fotovoltaice s-a ocupat Simtel Team, companie românească de inginerie și tehnologie listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București.

Capacitatea totală instalată de Simtel pe acoperișurile magazinelor și centrelor logistice Dedeman este de 8,8 MWp dintre care 2,8 MWp, reprezentând 7.467 de panouri fotovoltaice, au fost instalați doar în ultimele 12 luni în cadrul a zece locații.

Colaborarea dintre Simtel și Dedeman a început în anul 2019, primele proiecte fiind legate de instalarea de panouri fotovoltaice pe acoperișurile a trei magazine Dedeman din București – Pallady, Pantelimon și Colentina. Ulterior, cele două companii au continuat să lucreze împreună, iar astăzi, centralele fotovoltaice instalate de Simtel se află pe acoperișurile magazinelor și centrelor logistice Dedeman din toată țara – Agigea, Alba-Iulia, Baia Mare, Bistrița, Blejoi, Brașov, București, Buzău, Călărași, Câmpulung Moldovenesc, Cluj-Napoca, Craiova, Drobeta-Turnu Severin, Focșani, Galați, Lugoj, Pitești, Ploiești, Râmnicu-Vâlcea, Reșița, Sf. Gheorghe, Slobozia, Târgu-Jiu, Techirghiol, Timișoara, Turda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.