Freshful: Fructele și legumele românești sunt mai ieftine cu până la 15% față de cele care provin din import

rosii ardei mere legume fructe alimentara piata taraba agricultura fermieri pexels sursa foto: Pexels

Fructele și legumele românești sunt mai ieftine în această perioadă cu până la 15% comparativ cu cele care provin din import, potrivit unei analize realizată de platforma Freshful.

Estimările platformei pentru acest sezon indică faptul că vor fi comandate aproximativ 25.000 de kilograme de cireșe și de două ori mai multe căpșune. Legumele și fructele Din Grădină și Din Livadă provin de la producători locali atent selecționați și au gust și aromă deosebite datorită soiurilor și metodelor de producție folosite.

„Deși vara nu s-a instalat încă, în termeni de cantități de legume și fructe sezoniere comandate, se poate observa deja un trend ascendent, încurajat și de scăderea prețului mediu de vânzare. Vedem și că fructele și legumele românești sunt mai ieftine în această perioadă cu până la 15% comparativ cu cele care provin din import. Pentru a putea pune pe rafturile noastre digitale cât mai multe produse românești, colaborăm cu producători locali care pot asigura un lanț scurt de aprovizionare din diverse regiuni. Această strategie nu doar că ne ajută să asigurăm prospețimea produselor, dar reduce și amprenta de carbon produsă în momentul transportului,” a declarat Andrei Popescu, General Manager Freshful by eMAG.

Freshful colaborează cu aproximativ 10 producători locali pe un lanț scurt de aprovizionare, adică aceștia se află la mai puțin de 170 de kilometri de depozitul frigorific al Freshful din Ștefănești. Cireșele provin din localitățile precum Sultana, Chiselet, Nicorești, Râmnicu Sărat, Afumați și Lacul Rezii. În ceea ce privește căpșunele, acestea sunt culese din Săhăteni, Chiselet, Sultana și Dumbrava.

sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *