Funcţionarii publici şi personalul contractual din Prefecturi se pregătesc să intre în grevă generală. Se cere majorarea salariilor 

Redacția apr. 10, 2023 0 comentarii
bani, lei, finante, bancnote

Funcţionarii publici şi personalul contractual din Prefecturi se pregătesc să intre, astăzi, în grevă generală, scrie Rador. La acţiune vor participa 1.800 de salariaţi, prin încetarea colectivă şi voluntară a lucrului. Trecerea Instituţiei Prefectului în subordinea Secretariatului General al Guvernului şi majorarea salariilor sunt principalele revendicări, a declarat pentru Radio Iași, preşedintele Sindicatului „Egalitatea”, Cosmin Enescu.

”Prima revendicare se referă la legea care zace prin Parlament de un an. Noi am început încă din 10 februarie 2022 protestele, am făcut patru proteste până acum. Nu s-au rezolvat revendicările noastre, așa că o să facem o grevă generală începând din 10 aprilie și o să o continuăm până se vor rezolva revendicările. Legea care zace prin Parlament a trecut de Senatul României, mai are nevoie doar de un aviz de la Comisia de Muncă și dacă intră la vot, noi o să încetăm greva. Am mai avea o revendicare ca instituțiile prefectului să fie reașezate la locul firesc, adică în subordinea Guvernului. Constituția României prevede că prefectul este reprezentantul Guvernului în teritoriu și nu al ministerului. Noi suntem acum în coordonarea ministerelor Afacerilor Interne. Noi nu mai vrem să fim la acest minister care nu ne sprijină, nu ne ajută cu nimic niciodată”.

La Iași, angajaţii Instituţiei Prefectului, membri ai Sindicatului ‘Egalitatea’ dar şi salariaţi care nu sunt membri de sindicat, vor fi în grevă mâine. Potrivit sindicalițtilor, activitatea de la Serviciul Public Comunitar de Paşapoarte şi de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor nu va fi afectată şi se va desfăşura conform programului normal de lucru.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *