Furnizor bulgar de soluții de logistică pentru comerț online primește finanțare de 7,5 milioane de euro. Compania e activă și în România

Redacția mart. 25, 2022 0 comentarii
eushipments, livrari, logistica

Compania bulgară euShipments.com, care furnizează soluții de curierat, logistică  pentru sectorul comerțului on-line din țara vecină, activă și pe piața din România, a atras o finanțare de capital privat din partea BlackPeak Capital, anunță reprezentanții companiei. Investiția de până la 7.5 milioane de euro în companie se va realiza prin intermediul fondului BlackPeak Southeast Europe Growth Equity Fund. Capitalul atras va fi folosit pentru achiziții și extinderea organică pe piețele regionale din Europa Centrala si de Est cat și Europa de Vest.

Comerțul on-line a cunoscut un ritm rapid de creștere atât la nivel global, cât și regional, iar piețele din Europa Centrală și de Est sunt printre cele mai dinamice de pe continent, spun jucătorii din domeniu. Din ce în ce mai multe magazine care au vândut anterior exclusiv prin puncte de vânzare fizice au făcut tranziția către online, iar cele care aveau deja magazine online au înregistrat creșteri continue ale comenzilor. În consecință, companiile sunt în permanentă căutare de furnizori care facilitează expedierea transfrontalieră și livrările la prețuri cât mai scăzute și cu o calitate ridicată a serviciilor.

„Clienții noștri sunt deja concentrați pe dezvoltarea în piețele premium din Vestul Europei, ceea ce impune din partea noastră o prezență stabilă a euShipments.com în acele zone. Suntem încrezători că parteneriatul cu BlackPeak Capital și experiența lor în executarea strategiilor de creștere internațională ne vor ajuta să ajungem acolo mai repede”, a transmis Lora Dimitrov, co-fondator și CFO euShipments.com.

Svetlozar Dimitrov și Lora Dimitrova, fondatorii companiei, au dezvoltat o rețea proprie de peste 30 de curieri locali în toate țările UE și în Marea Britanie, permițând companiei să livreze coletele direct pe acele piețe. Compania pune la dispoziție și o platformă IT, integrată cu sistemele clienților săi, prin care oferă acces în timp real la un portofoliu de servicii, precum livrări la adrese personale sau de business, la dulapuri inteligente, precum și la toate opțiunile de gestionare a returnărilor și încasărilor necesare magazinelor online.

euShipments.com a atins venituri de 4 milioane euro în 2021.

„Investiția în euShipments.com face parte din strategia noastră de a investi în lideri de nișă din industriile cu creștere mare. Intenționăm să folosim fondurile pentru achiziții strategice, pentru a consolida o piață fragmentată și pentru a realiza soluții inovatoare pentru îmbunătățirea calității ofertei de servicii” , au spus Angel Stefanov și Ivailo Gospodinov, de la BlackPeak Capital.

 

euShipments.com este un integrator de servicii de curierat axată pe sectorul de comerț electronic. Principalul hub al companiei este situat strategic în Ruse, la granița bulgaro-română, de unde distribuie colete prin intermediul unei platforme IT, care se integrează în timp real cu aplicațiile clienților, direcționează expedițiile către cei mai optimi parteneri și asigură urmărirea și monitorizarea informațiilor întregului proces.

BlackPeak Capital a fost înființată în 2014 și vizează investiții de capital de 5-10 milioane euro în IMM-urile cu cea mai rapidă creștere din România, Bulgaria, Slovenia, Croația și Serbia. Al doilea fond al BlackPeak Capital, BlackPeak Southeast Europe Growth Equity Fund, se concentrează pe parteneriatul cu antreprenorii din regiune care au ambiția de a construi companii de talie mondială pe baza inovației continue, creșterii organice și achizițiilor suplimentare. BlackPeak Southeast Europe Growth Equity Fund este susținut de Fondul European de Investiții în cadrul programelor COSME și JEREMIE, BERD, IFC, BCR Pensii și alți investitori instituționali privați europeni. BlackPeak Capital operează din patru birouri regionale din Sofia, București, Ljubljana și Viena.

Foto: Eushipments, Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.