Furnizor de servicii de plăți: Cetăţenii din Marea Britanie şi Ucraina au fost străinii care au cheltuit cel mai mult în ţara noastră, în martie și aprilie

Redacția mai 11, 2022 1 comentarii
poza carduri DLB

Turiştii, dar şi expaţii din Marea Britanie au cheltuit cei mai mulţi bani în România, în lunile martie şi aprilie, arată datele unui furnizor de servicii tehnologice de plăţi. Aceştia au realizat plăţi cu cardul de peste 9,3 milioane de lei, potrivit Global Payments, transmite News.ro.

”Cetăţenii din Marea Britanie şi Ucraina, care au intrat în România în lunile martie şi aprilie, au fost străinii care au cheltuit cel mai mult în ţara noastră, realizând, împreună, peste 123.000 de tranzacţii cu cardul (123.581), în valoare de aproape 16,5 milioane de lei (16.431.491 lei)”, conform unei analize realizate de Global Payments, lider mondial în furnizarea de servicii tehnologice de plăţi, cu peste 50 de miliarde de tranzacţii anuale globale.

Compania arată că turiştii, dar şi expaţii din Marea Britanie au cheltuit cei mai mulţi bani în România, în lunile martie şi aprilie. Aceştia au realizat plăţi cu cardul de peste 9,3 milioane de lei, prin terminalele Global Payments.

Dacă în luna aprilie britanicii au fost pe primul loc (cu 5,4 milioane de lei), în martie, cetăţenii ucraineni au fost cei care au cheltuit cei mai mulţi bani în România. Adică un record de 4,25 milioane de lei şi aproape 34 de mii de tranzacţii realizate prin serviciile şi tehnologia Global Payments.

Cheltuielile record ale cetăţenilor ucraineni sunt legate de numărul mare de refugiaţi care au ajuns în România, în lunile martie şi aprilie.

Conform Poliţiei de Frontieră Române, de la declanşarea crizei umanitare provocată de războiul din Ucraina (24.02.2022), până la data de 08.05.2022, au intrat în România 891.726 de cetăţeni ucraineni. De asemenea, începând cu data de 10 februarie 2022 (perioadă pre-conflict), au intrat în ţara noastră 926.255 ucraineni.

„În medie, în luna martie, cetăţenii ucraineni au cheltuit peste 125 de lei la fiecare tranzacţie, scăzând la 108 lei per tranzacţie, în luna aprilie 2022. Destul de aproape, ca valoare, de cheltuielile turiştilor şi expaţilor britanici, care au realizat tranzacţii medii de 138,5 lei în luna martie şi de aproximativ 154 de lei, în luna aprilie. Desigur, nu au fost cele mai mari tranzacţii realizate în aceste două luni, dar au fost numeroase şi au generat un record al plăţilor cu cardul făcute de cetăţenii ucraineni prin noi, în România”, a declarat Cătălin Moise, country manager Global Payments România.

Potrivit Global Payments, cetăţenii ucraineni au plătit cu cardul, în principal, produse achiziţionate din supermarketuri şi farmacii. De asemenea, au mai cumpărat combustibil, ulei pentru motor sau alte consumabile şi articole auto, dar au plătit şi pentru haine sau cazare.

Cehii sunt cei care au realizat cele mai mari tranzacţii medii cu cardul, în România – de aproape 1.900 de lei în luna martie şi de peste 1.600 de lei în aprilie. Aceştia au realizat, în special, plăţi în scop de business, dar sunt pe locul 6 în topul străinilor care au cheltuit bani în România.

Cei care au venit din celelalte ţări vecine au cheltuit sume considerabil mai mici în România, în luna aprilie. Cetăţenii din Ungaria au realizat plăţi cu cardul în valoare de 900.000 de lei (915.740 lei), cei din Republica Moldova au cheltuit cam 478.000 de lei (477.891 lei), iar cetăţenii din Bulgaria, aproximativ 372.000 de lei (371.876 lei).

Primele 4 locuri în clasamentul străinilor care au cheltuit bani în România au fost ocupate şi schimbate în ultimele două luni între aceleaşi ţări de origine: Marea Britanie, Ucraina, Statele Unite ale Americii şi Germania. În luna aprilie, cetăţenii americani au ocupat a doua poziţie, cu 3,3 milioane de lei cheltuiţi în ţara noastră, în timp ce germanii au ocupat locul 4, atât în luna aprilie – cu 2,7 milioane de lei, cât şi în luna martie – cu 1,7 milioane de lei.

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *