Galațiul cumpără 10 tramvaie prin PNRR

faleza Dunăre Galati Foto: Ionut Pucheanu, Facebook

Primăria municipiului Galați a lansat în SICAP o licitație pentru achiziția a 10 tramvaie noi, cu o lungime de 18 metri, la un cost de 98,45 milioane de lei fără TVA, finanțarea fiind asigurată din fonduri câștigate prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Acest contract are o durată de implementare de 61 de luni, din care livrarea reprezintă maxim 22 luni. Primul tramvai trebuie să vină în maximum 15 luni, restul în șapte luni. Încă o lună este perioada testelor de recepție și încă două luni testele de fiabilitate. Restul de 36 luni reprezintă perioada de garanție cerută.

„Întotdeauna am susținut numai achiziția de mijloace noi și nepoluante, pentru un transport public modern și prietenos cu mediul. Am adus la Galați până acum peste 100 de astfel de mijloace de transport și ne dorim înnoirea pe viitor a întregului parc auto,” spune Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați.

Primăria municipiului Galați a achiziționat în ultimii ani 105 mijloace de transport noi și nepoluante – 17 troleibuze, 20 de autobuze hibrid, primele astfel de mijloace din istoria orașului, 20 de minibuze, 40 de autobuze Euro 6 și primele 8 tramvaie noi din ultimii 30 de ani.

Ofertele sunt așteptate până pe 26 iunie 2023, iar termenul de livrare este de 22 de luni de la semnarea contractului. Departajarea ofertelor se face îrin preț, prin consumul de energie cel mai scăzut, printr-un termen de livrare cât mai scăzut și prin perioada de garanție suplimentară, pestre 36 luni, pe care producătorul este pregătit să o asigure.

În ultimii ani, mai multe orașe din România, cum ar fi Oradea, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași au înlocuit parte din vechiul parc de tramvaie. Cea mai mare achiziție a fost la București, unde a câștigat producătorul local Astra Vagoane Arad. Firma arădeană se luptă pentru piața locală cu alți producători din Cehia, Turcia și Polonia.

Foto: Ionut Pucheanu, Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *