Garanti, împrumut de 40 de milioane de euro de la IFC, membră a Grupului Băncii Mondiale, pentru a sprijini achiziția de locuințe verzi și îmbunătățiri sustenabile pentru case

Redacția nov. 21, 2022 0 comentarii
Sustenabilitate, investitii verzi

Garanti BBVA a semnat un acord de împrumut de 40 milioane de euro cu International Finance Corporation (IFC), membră a Grupului Băncii Mondiale, cu scopul de a finanța investițiile în locuințe ecologice ale românilor și pentru a contribui la efortul comun de protejare a mediului înconjurător.

Împrumutul de 40 de milioane de euro va permite Garanti BBVA să ofere credite ipotecare verzi și împrumuturi pentru îmbunătățirea locuințelor. În același timp, prin noua finanțare primită, Garanti BBVA își va mări contribuția la reducerea emisiilor cu gaze de efect de seră.

O direcție importantă a strategiei noastre este educarea clienților cu privire la finanțarea sustenabilă și ne vom strădui să creștem apetitul clienților pentru achiziții care să contribuie la protecția mediului”, a declarat Mustafa Tiftikcioglu, CEO al Garanti BBVA România.

Grupul Garanti BBVA are un parteneriat pe termen lung cu IFC, primind mai multe împrumuturi de la instituția financiară, iar, în ultimii ani, fondurile au fost destinate în principal către finanțarea verde. În 2022, Garanti BBVA Credite de Consum, parte a Garanti BBVA Group România, a semnat, de asemenea, un acord de împrumut de 10 milioane de euro cu IFC pentru a-i sprijini pe români să reducă amprenta de carbon a locuințelor, prin finanțări ecologice avantajoase destinate persoanelor fizice.

Una dintre prioritățile noastre cheie în România este extinderea accesului la credite și a gamei de produse financiare disponibile pentru sprijinirea investițiile verzi”, a declarat Ary Naïm, Director Regional IFC pentru Europa Centrală și de Sud-Est. „Creditele ipotecare verzi pot stimula dezvoltarea și achiziționarea de locuințe sustenabile, care aduc beneficii pentru mediu, dar și pentru proprietarii acestora, datorită standardelor de trai mai bune și facturilor reduse la utilități.”

Garanti BBVA face parte din Grupul Garanti BBVA Romȃnia, împreună cu Garanti BBVA Leasing și Garanti BBVA Credite de Consum. Garanti BBVA România este deținută de Garanti BBVA Turcia (TGB), a doua cea mai mare bancă privată din Turcia. Acționarul majoritar al Garanti BBVA Turcia este grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA).

IFC, membră a Grupului Băncii Mondiale, este cea mai mare instituție de dezvoltare axată pe sectorul privat din piețele emergente.

Sursa foto: ING

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *