Germania va aduce angajați străini pentru a reduce deficitul de personal de pe aeroporturile germane

Redacția iun. 26, 2022 0 comentarii
aeroport

Germania va permite intrarea de angajați străini pentru a suplini deficitul de personal pe aeroporturile germane ca soluție temporară, a relatat duminică publicația germană Bild am Sonntag, citând miniștrii de interne, transporturilor și muncii, transmite Reuters.

Operatorii de aeroporturi din Europa, inclusiv Germania, se confruntă cu lipsa de personal pentru a face față fluxului de pasageri, în condițiile în care cererea de călătorii își revine odată cu încetarea majorității restricțiilor COVID-19.

Fotografiile călătorilor care așteptau la cozi lungi la punctele de control de securitate de pe aeroportul din Düsseldorf la începutul acestei săptămâni au arătat amploarea penuriei care a provocat haos în timpul sezonului de vacanță.

Ministerele de Interne, Muncii și Transporturilor vor începe o campanie comună pentru aducerea de angajați străini pentru a lucra temporar pe aeroporturile germane, a declarat Bild, adăugând că există un deficit de aproximativ 2.000-3.000 de angajați pe aeroporturi.

Campania are ca scop aducerea în Germania a unui număr de patru cifre de lucrători calificați din Turcia, care ar putea fi repartizați pentru câteva luni începând cu luna iulie.

Ministrul Muncii, Hubertus Heil, a declarat că angajatorii trebuie să plătească salarii colective și să ofere cazare decentă pentru o perioadă limitată de timp.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *