Germania va cheltui zeci de miliarde de euro pentru a-şi ajuta industria în tranziţia de la combustibili fosili la energii regenerabile

Redacția mart. 9, 2023 0 comentarii
Energie curent electricitate

Germania intenţionează să pună la dispoziţia industriei sale sume de ordinul zecilor de miliarde de euro pentru a o sprijini în tranziţia spre o producţie mai curată, a anunţat joi Ministerul Economiei de la Berlin, transmite Reuters.

În conformitate cu un mecanism intitulat “contracte de carbon pentru diferenţă”, al cărui scop este acela de a modifica sursa de energie utilizată în industriile cu un consum intensiv de energie, de la combustibili fosili la energii regenerabile şi hidrogen, companiile vor fi eligibile pentru subvenţii dacă îşi reduc emisiile de carbon în procesul de producţie.

Companii mari cu un consum intensiv de energie, dar şi companii de talie medie, precum şi firme mici, vor beneficia de subvenţii, a precizat Ministerul german al Economiei. În comunicatul de presă se mai precizează că se lucrează şi la un model diferenţiat pentru ca electricitatea cu costuri reduse, produsă din surse regenerabile, să fie pusă la dispoziţia sectorului industrial.

Pentru a-i ajuta pe consumatorii privaţi să facă trecerea la energiile regenerabile, Ministerul german al Economiei intenţionează să pună la punct un program în valoare de mai multe miliarde de euro care va oferi sprijin pentru gospodăriile cu venituri medii şi mici.

Un summit dedicat energie fotovoltaice, care este programat vineri, are drept obiectiv ajungerea la un acord cu privire la punerea la dispoziţie a unor suprafeţe mai mari de teren pentru sistemele fotovoltaice precum şi oferirea unui acces mai facil la energia fotovoltaică în cazul proprietăţilor închiriate.

 

Foto: Pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *