Germanii consumă prea mult gaz, anunță autoritatea de reglementare în domeniul energiei. E nevoie de economii semnificative în zona privată, spune șeful autorității

Adrian Tudor sept. 29, 2022 0 comentarii
gaze

Consumul de gaz al gospodăriilor germane este mult prea mare pentru a fi sustenabil, a avertizat autoritatea de reglementare a rețelelor din Germania, instituție ce va fi responsabilă de raționalizarea gazelor în cazul unei urgențe de aprovizionare.

Săptămâna trecută, consumul de gaze naturale din gospodăriile germane și din industria mică a fost de 483 gigawați oră, cu 14,5% peste media ultimilor patru ani pentru săptămâna respectivă, a anunțat Agenția Federală a Rețelelor.

“Cifrele pentru săptămâna respectivă sunt foarte îngrijorătoare”, a declarat președintele agenției, Klaus Mueller, citat de Reuters.

“Fără economii semnificative în zona privată de consum, va fi dificil să evităm o situație de urgență la iarnă”, a adăugat Mueller.

Germania se află în faza a doua a unui plan de urgență în trei etape, ca urmare a scăderii fluxurilor de gaze din Rusia, principalul furnizor de gaze pentru cea mai mare economie europeană.

Mueller a declarat că cifrele de săptămâna trecută ar putea fi parțial explicate de vremea mai rece decât în săptămânile comparabile din ultimii ani, dar cifrele rămân îngrijorătoare.

Germania are nevoie de mai multe importuri de gaze, iar vecinii săi trebuie să asigurelivrări stabile, a spus el, dar economiile de energie sunt la ordinea zilei.

Gospodăriile și industria mică reprezintă 40% din consumul de gaz, în timp ce marile industrii prelucrătoare iau 60%.

Germania a folosit 100 de miliarde de metri cubi de gaz în 2021.

Spre deosebire de gospodării, industria mare a făcut economii de 22% în august și săptămâna trecută a consumat 1.170 GWh/săptămână, față de o medie de 1.679 GWh/săptămână în ultimii patru ani, a precizat agenția.

 

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *