Germanii de la Diehl Controls intră în România și investesc peste 60 de milioane de euro la Brașov, într-o fabrică de componente electronice pentru electrocasnice

Redacția nov. 22, 2022 0 comentarii
Diehl Controls

Compania germană Diehl Controls, producătoare de componente pentru electrocasnice, împreună cu dezvoltatorul de parcuri industriale CTP vor începe construcția unei unități de producție întinse pe o suprafață de 15.000 mp, care va fi localizată în parcul industrial aflat pe DN13, în Brașov, scrie bizbrașov.ro.

Pentru realizarea proiectului, Diehl Controls plănuiește o investiție de peste 15 – 20 milioane de euro pentru construcția și amenajarea noului loc de producție în următorii ani. producția ar urma să înceapă în 2024 cu 120 – 200 de angajați. Investițiile ulterioare pentru extindere și accelerare se vor ridica la peste 45 de milioane de euro în următorii 10 ani.

Potrivit proiecțiilor, noua fabrică ar urma să genereze peste 600 de locuri de muncă până la finalul anului 2027, când se speră că se va ajunge la o cifră de afaceri de 130 – 160 milioane de euro. Aceasta va fi a treia locație de producție a germanilor de la Diehl Controls, după cele din Germania și Polonia.

Diehl Controls este o divizie a grupului german Diehl, înființat în 1902. Produce anual 50 de milioane de componente electronice pentru electrocasnice – mașini de spălat, aparate de aer condiționat etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *