Ghinea anunță amânarea cu o lună a trimiterii PNRR către Comisia Europeană. „România vrea să investească în rețele de gaze, Comisia e sceptică”

cristian ghinea

Cristian Ghinea, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a anunțat luni că România va propune Comisiei Europenă să amâne cu o lună, până la 31 mai, depunerea formală a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Termenul inițial agreat de Comisia Europeană cu statele membre era 30 aprilie, dar Ghinea a spus că, din informațiile sale, mai multe state UE – printre care Olanda, Bulgaria și Polonia – vor cere și ele o amânare.

În ceea ce privește negocierea cu Comisia, Ghinea a spus că există probleme tehnice și probleme politice. În ceea ce privește problemele politice, Ghinea a dat ca exemple sistemele de irigații, extinderea infrastructurii de furnizare de gaze și investițiile în infrastructura de transport, pe care Comisia Europeană nu le-ar vrea finanțate prin acest instrument.

Ghinea cerut PSD „să nu mai submineze negocierea dură cu Comisia Europeană” prin declarații.

„Nimic nu a fost respins pentru că nimic nu a fost depus oficial”, a mai spus oficialul la finalul ședinței de la Palatul Cotroceni pe tema PNRR.

Reamintim că, după depunerea de către fiecare stat membru a propriului plan de relansare, Comisia Europeană are la dispoziție două luni pentru evaluare.

Sursa foto: Inquam Photos/George Călin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *