Gigantul auto Continental face noi investiții în Timișoara, într-un centru de formare profesională și un nou sistem care filtrează mirosuri

Alina Bratu iul. 14, 2021 0 comentarii
Foto: Continental Timișoara - imagine oficială

Compania auto Continental a inaugurat marți, la Timișoara, un centru de formare profesională, dar și un noul sistem de reducere a emisiilor olfactive, investiții care se ridică la peste 3,3 milioane de euro.

Noul sistem de tratare practic deintegrează compușii organici care apar în momentul producției anvelopelor. Sistemul are cinci camere de ardere și poate trata 120 de mii de metri cubi de aer pe oră. Acesta aparatură o înlocuiește pe cea din 2015 și este mult mai eficientă. În decembrie 2020 a fost finalizată construcția și aparatura, până acum fiind în testare. Sistemul valorează aproximativ 3,3 milioane de euro.

Sursa foto: Economedia

„Sustenabilitatea este parte integrantă a strategiei Continental „Vision 2030” pentru divizia Tires și este ancorată în fundamentul valorilor noastre. Scopul nostru este să fim cea mai progresistă companie de anvelope în ceea ce privește responsabilitatea socială și de mediu. Continuăm să promovăm tehnologii inovatoare și soluții durabile de-a lungul întregului nostru lanț valoric”, a declarat Carlos Bernabé, director general al Continental Anvelope Timișoara.

A doua mare investiție a companiei este pregătirea angajaților. În centrul pe perfecționare inaugurat marți, angajații își pot exersa și perfecționa abilitățile. Pentru acesta, compania a investit 150 de mii de euro.

Sursa foto: Economedia

„Investiția în oameni și în performanța lor este procesul necesar atât pentru persoanele fizice, cât și pentru organizațiile care își propun să progreseze și certifică succesul pe termen lung al afacerii”, a declarat Lucia Iliescu, HR Manager Continental Tires Timișoara și Country HR Manager Continental în România.

Compania Continental aniversează anul acesta 150 de existență. De 20 de ani, de când e la Timișoara, a produs și livrat în întreaga Europa peste 250 de milioane de anvelope.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *