Gigantul comerțului electronic Amazon a renunțat la zeci de facilități existente și planificate în SUA

amazon românia sursa foto: Facebook

Gigantul Amazon.com, hotărât să își reducă dimensiunea operațiunilor sale de livrare în plină expansiune pe fondul încetinirii creșterii vânzărilor, a renunțat la zeci de facilități existente și planificate în SUA, potrivit unei firme de consultanță citate de Bloomberg. În al doilea trimestru, forța de muncă a Amazon s-a redus cu aproximativ 100.000 de locuri de muncă.

MWPVL International Inc., care urmărește amprenta imobiliară a Amazon, estimează că firma fie a închis, fie a anulat planurile de deschidere a 42 de facilități, totalizând aproape 25 de milioane de metri pătrați de spațiu utilizabil. Potrivit MWPVL, compania a amânat deschiderea a încă 21 de locații, totalizând aproape 28 de milioane de metri pătrați. Gigantul comerțului electronic a anulat, de asemenea, o mână de proiecte europene, majoritatea în Spania, a precizat firma.

Chiar în această săptămână, Amazon a avertizat oficialii din Maryland că intenționează să închidă luna viitoare două stații de livrare în Hanover și Essex, în apropiere de Baltimore, care angajează peste 300 de persoane. Mișcările reprezintă un contrast izbitor cu anii precedenți, când cea mai mare companie de comerț electronic din lume a intrat de obicei în toamnă grăbindu-se să deschidă noi facilități și să angajeze mii de muncitori pentru a se pregăti pentru sezonul cumpărăturilor de sărbători. Amazon continuă să deschidă facilități acolo unde are nevoie de mai mult spațiu pentru a satisface cererea clienților.

“Rămân de făcut reduceri serioase înainte de sfârșitul anului – în America de Nord și în restul lumii”, a declarat Marc Wulfraat, fondatorul și președintele MWPVL. “Acestea fiind spuse, continuă să intre în funcțiune cu noi facilități în acest an într-un ritm uimitor”.

Maria Boschetti, o purtătoare de cuvânt a Amazon, a declarat că este ceva obișnuit pentru companie să exploreze mai multe locații în același timp și să facă ajustări “în funcție de nevoile din întreaga rețea”.

“Cântărim o varietate de factori atunci când decidem unde să dezvoltăm viitoarele locații pentru a servi cât mai bine clienții”, a spus ea într-o declarație trimisă prin e-mail. “Avem zeci de centre de îndeplinire, centre de sortare și stații de livrare în construcție și în evoluție în întreaga lume”, a spus aceasta.

Închiderile din Maryland fac parte dintr-o inițiativă de a muta activitatea în clădiri mai moderne, spune Amazon. “Ne uităm în mod regulat la modul în care putem îmbunătăți experiența pentru angajații, partenerii, șoferii și clienții noștri, iar acest lucru include modernizarea facilităților noastre”, a declarat Boschetti. “Ca parte a acestui efort, vom închide stațiile noastre de livrare din Hanover și Essex și vom oferi tuturor angajaților posibilitatea de a se transfera la mai multe stații de livrare diferite din apropiere”.

Directorul executiv Andy Jassy s-a angajat să desfașoare o parte din expansiunea din perioada pandemiei care a împovărat Amazon cu un surplus de spațiu de depozitare și cu prea mulți angajați.

În al doilea trimestru, forța de muncă a Amazon s-a redus cu aproximativ 100.000 de locuri de muncă, ajungând la 1,52 milioane, cea mai mare contracție de la un trimestru la altul din istoria companiei.

De asemenea, compania din Seattle a căutat să subînchirieze cel puțin 10 milioane de metri pătrați de spațiu de depozitare, a raportat Bloomberg în luna mai.

 

sursa foto: Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *