Gigantul Telekom, cercetat de Consiliul Concurenței. Companiile implicate în investigație riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri

Redacția mart. 18, 2021 0 comentarii
consiliul concurentei agerpres

Consiliul Concurenţei derulează o investigație privind un posibil abuz de poziție dominantă al
companiei Telekom Romania Communications SA pe piața serviciului de emitere a avizului
tehnic de amplasament, a anunțat azi instituția. În situația în care Consiliul Concurenței va constata încălcarea regulilor de concurență, companiile implicate riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri.

Pentru a obține autorizație de construire sunt necesare avize de la administratorii/furnizorii de utilități urbane, numite avize de amplasament. Aceste avize, enumerate în certificatul de urbanism, sunt necesare pentru a stabili dacă construcția propusă nu creează dificultăți în funcționarea rețelelor edilitare din zonă, iar operatorii le emit contra cost.
“Autoritatea de concurenţă deţine indicii că, fără a avea o justificare economică, Telekom Romania Communications SA a impus, în anul 2019, un tarif mult mai mare comparativ cu anul anterior pentru emiterea avizului necesar pentru autorizarea executării construcției”, arată reprezentanții Consiliului Concurenței.

CC a efectuat inspecții inopinate la sediul companiei, documentele ridicate aflându-se în analiza autorității de concurență, în cadrul procedurii specifice de investigație. Inspecţiile inopinate constituie o etapă preliminară a investigaţiei, iar efectuarea lor nu reprezintă o antepronunţare a autorității de concurență în ceea ce priveşte existenţa unei încălcări a Legii concurenţei, se mai precizează în comunicatul Consiliului.

 

Sursa foto: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.