Google cere angajaților din SUA să prezinte săptămânal teste pentru COVID-19, pe fondul creșterii de noi cazuri Omicron 

google, sediu Sursa foto: Pixabay

Google implementează o nouă politică de testare anti-COVID pentru angajații din SUA care se întorc la birou, în timp ce se pregătește pentru o creștere continuă a infecțiilor cu varianta Omicron în săptămânile următoare, informează publicația CNBC.

Într-un e-mail trimis angajaților și obținut de CNBC, reprezentanții Google le-au transmis angajaților că oricine vine la birou va putea fi primit doar dacă prezintă un test COVID negativ. De asemenea, angajații ar trebui să prezinte și o dovadă a vaccinării și să poarte măști chirurgicale când lucrează de la birou.

„Varianta Omicron a devenit tulpina dominantă în SUA de atunci și este foarte transmisibilă. A existat o creștere semnificativă a infecțiilor în toată țara, iar spitalele sunt copleșite de pacienți cu COVID – reducându-le capacitatea de a oferi îngrijire celorlalți care au nevoie”, arătau reprezentanții companiei în e-mailul trimis angajaților.

Google a fost mai agresiv în ultimul timp decât celelalte companii din tehnologie în aplicarea măsurilor de siguranță COVID-19 în rândul angajaților. Luna trecută, compania le-a spus acestora că trebuie să respecte politicile de vaccinare sau se confruntă cu tăierea salariului și, în cele din urmă, pierderea locului de muncă.

Câteva sute de angajați Google au semnat o petiție prin care se opun mandatului extins al companiei de vaccinare împotriva COVID-19. În ceea ce privește testarea, în aprilie anul trecut, Google a început să ofere angajaților teste COVID-19 la domiciliu.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *