Google cumpără compania de securitate cibernetică Mandiant pentru 5,4 miliarde de dolari, a doua cea mai mare achiziție făcută vreodată

Redacția mart. 8, 2022 0 comentarii
google,alphabet, motor de cautare, gigant tehnologic american

Google urmează să cumpere compania americană de securitate cibernetică Mandiant pentru 5,4 miliarde de dolari, în contextul în care vrea să-și consolideze afacerea de cloud computing, scrie Financial Times. Aceasta este a doua cea mai mare achiziție vreodată de către gigantul tehnologic.

Compania de căutare a anunțat marți că va cumpăra Mandiant la prețul de 23,00 dolari per acțiune, într-o tranzacție în numerar.

Google încearcă să-și dezvolte afacerea de cloud computing, Google Cloud, în încercarea de a lupta cu rivali precum Microsoft, care oferă produse de securitate cibernetică prin platforma sa Azure cloud.

Compania de securitate cibernetică va deveni parte a afacerii în cloud a Google, în valoare de 19 miliarde de dolari, după încheierea tranzacției.

Mandiant, care fusese achiziționată de grupul american de securitate cibernetică FireEye în 2013, a devenit din nou o companie de sine stătătoare, cotată la bursă, anul trecut, când și-a vândut afacerea cu produse și numele FireEye pentru 1,2 miliarde de dolari unui consorțiu condus de firma de capital privat Symphony Technology Group.

În 2020, directorul executiv Kevin Mandia a dezvăluit hack-ul SolarWinds, una dintre cele mai sofisticate campanii de spionaj cibernetic din ultimii ani.

Google a declarat marți că companiile se confruntă cu provocări de securitate cibernetică care au accelerat ca frecvență, severitate și diversitate.

„Organizațiile din întreaga lume se confruntă cu provocări fără precedent de securitate cibernetică, deoarece sofisticarea și severitatea atacurilor folosite anterior pentru a viza guvernele sunt acum folosite pentru a viza companii din fiecare industrie”, a declarat Thomas Kurian, directorul executiv al Google Cloud.

Tranzacția după ce alte grupuri din tehnologie au făcut mișcări similare pentru a-și spori ofertele cibernetice. Microsoft a achiziționat anul trecut companii de securitate cibernetică mai mici, inclusiv RiskIQ și ReFirm Labs.

„Nu a existat niciodată un moment mai critic în securitatea cibernetică. De la înființarea noastră în 2004, misiunea Mandiant a fost să combată atacurile cibernetice și să protejeze clienții de cele mai noi amenințări”, a spus Mandia.

Google oferă deja clienților software-ului său cloud servicii de securitate cibernetică, inclusiv Chronicle, care oferă analize și automatizări de securitate, și Security Command Center pentru a ajuta grupurile să detecteze și să se protejeze de amenințările cibernetice.

Acțiunile lui Mandiant au închis luni în creștere cu 16% la Nasdaq, după ce au fost publicate rapoartele despre tranzacție.

Sursa foto: Unsplash/ Pawel Czerwinski

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *