GreenGroup, companie care se ocupă de gestionarea deșeurilor în Europa de Est, devine acționar majoritar al companiei de curățenie Expert Cleaning

curatenie menajera Foto: Pexels

GreenGroup, companie care se ocupă de gestionarea deșeurilor în Europa de Est, a încheiat un acord pentru achiziționarea unei participații majoritare în cadrul companiei Expert Cleaning, un furnizor de soluții specializate de curățenie pentru industriile grele și magazinele de bricolaj din România, consolidând astfel portofoliul său de soluții sustenabile adresate clienților industriali, potrivit unui comunicat de presă.

Conform comunicatului, această achiziție aduce sinergii valoroase subsidiarei GreenGroup, Eltex Recycling, care gestionează deșeuri industriale, și creează noi surse de venituri și oportunități de creștere pentru grup. Eltex Recycling va colabora îndeaproape cu Andreea Mija, fondatoarea și CEO-ul Expert Cleaning, care va rămâne cu o participație minoritară în afacere, pentru a valorifica povestea de succes a companiei. Împreună, ei vor oferi soluții inovatoare și rentabile pentru clienții industriali care doresc să își reducă impactul asupra mediului și să se conformeze reglementărilor în vigoare. 

„Serviciile de curățenie industrială joacă un rol critic în menținerea siguranței, eficienței și productivității în diferite industrii, precum industriile auto, manufacturieră, chimică și de procesare alimentară. Achiziționarea Expert Cleaning de către GreenGroup întărește angajamentul grupului de a furniza soluții integrate pentru gestionarea deșeurilor, care abordează nevoile specifice ale unităților industriale, în deplină conformitate cu reglementările de mediu”, se menționează în comunicat.

Potrivit reprezentanților GreenGroup, piața serviciilor de curățenie din Europa este așteptată să crească în următorii ani, reflectând creșterea cererii acestui tip de servicii specializate din partea jucătorilor industriali. Această nouă achiziție este aliniată cu strategia Abris pentru dezvoltarea GreenGroup, vizând extinderea și consolidarea poziției grupului ca lider în economia circulară din Europa Centrală. Abris Capital  este principalul investitor de private equity specialist în transformarea ESG din Europa Centrală, și își propune să dezvolte companiile din portofoliul local în campioni regionali.

Foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *