Greva generală din Educaţie continuă. Sindicatele vin azi cu un răspuns pentru Guvern cu privire la oferta făcută

Redacția mai 25, 2023 2 comentarii
Greva

Liderii de sindicate din Educație au anunțat în urma negocierilor de miercuri seară că și joi, 25 mai, va fi grevă generală. Abia joi la ora 12:00 vor prezenta un răspuns oficial Guvernului, la oferta făcută miercuri seară de Executiv, după ce se vor consulta cu liderii din teritoriu. „Până acum, mesajele care vin sunt de respingere a acestei oferte”, spune liderul FSLI, Simion Hăncescu, transmite Edupedu.ro.

Marius Nistor, liderul FSE „Spiru Haret”, a declarat că „mâine (joi, 25 mai – N.Red.) vom da un răspuns foarte clar. Mâine va exista un răspuns foarte clar din partea organizațiilor sindicale ai căror membri au intrat în grevă generală”.

Oferta Guvernului pentru reprezentanții profesorilor nu conține majorarea salarială cerută de profesori și a fost prezentată după 4 ore și jumătate de discuții de Marian Neacșu, secretarul general al Guvernului și singurul om condamnat penal din echipa premierului Ciucă: executivul a propus acordarea unui card pentru cadrele didactice și auxiliare cu 1.000 de lei în luna iunie și 1.500 în octombrie.

Marius Nistor: Mâine va exista un răspuns foarte clar pentru executiv. Deci mâine veți primi răspunsul de rigoare.

Au fost negocieri intense, au trecut câteva ore, există într-adevăr bune intenții. Apreciem acest lucru. Aproape un sfert din Guvernul României s-a deplasat la această întâlnire cu liderii din fața celor trei federații, veniți din întreaga țară și din București și așteptăm în momentul de față să vedem lucruri clare, care să fie mulțumitoare pentru colegii noștri. E doar un semnal, atâta tot. Ei vor aprecia mai departe dacă acest semnal este suficient sau este nevoie de mai mult.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii

  1. Guvernul ar vrea sa acorde marirea de salarii pe alte carduri sa nu se amestece cu banii de pe cardurile de salarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *