Grupul auto sud-coreean Hyundai negociază vânzarea fabricii din Rusia cu o firmă din Kazahstan

Redacția mart. 9, 2023 0 comentarii
mpho-mojapelo-l01nGFoOWTI-unsplash

Grupul auto sud-coreean Hyundai Motor Co este în negocieri cu o firmă din Kazahstan privind vânzarea fabricii sale din Rusia, a anunţat joi presa din Coreea de Sud, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Multe fabrici de pe piaţa rusă şi-au suspendat producţia şi au trimis angajaţii în şomaj din cauza deficitului de componente şi echipamente de înaltă tehnologie, din cauza sancţiunilor şi a exodului producătorilor auto occidentali, după invadarea Ucrainei de către Rusia.

Guvernul local din Sankt Petersburg negociază cu Kazahstanul vânzarea uzinei Hyundai din Rusia, a anunţat agenţia de presă sud-coreeană Yonhap, citând un raport TASS.

Discuţiile privind vânzarea fabricii Hyundai din Sankt Petersburg unei companii auto din Astana, Kazahstan, sunt în stadiu final, iar acordul ar putea fi semnat în iunie, susţine Yonhap.

Hyundai Motor a suspendat operaţiunile fabricii sale din Rusia în martie 2022.

Reprezentanţii Hyundai Motor nu au fost imediat disponibili pentru a răspunde solicitărilor Reuters de a comenta informaţia.

Hyundai şi filiala sa Kia Corp sunt în top 10 producători auto globali în funcţie de vânzări şi fabricau aproximativ 200.000 vehicule pe an în Rusia, 4% din capacitatea de producţie globală.

Grupul francez Renault a vândut pentru doar o rublă statului rus participaţia majoritară pe care o deţinea la producătorul auto rus Avtovaz, cu opţiunea de a o răscumpăra în termen de şase ani. Similar, Nissan şi-a vândut activele pentru un euro.

Analiştii se aşteaptă ca vânzările de maşini noi pe piaţa rusă să crească anul acesta la aproximativ 800.000 de unităţi, de la 687.370 în 2022, dar mult sub nivelul de 1,6 milioane vândute în 2021.

Sursă foto: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *