Grupul Evofarm cumpără 22 de farmacii de la Farmacia de la Țară. Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția

Redacția sept. 18, 2023 0 comentarii
farmacie farmacist

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care grupul Evofarm intenționează să preia 22 de farmacii aparținând companiei Farmacia de la Țară SRL.

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că operaţiunea notificată nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Grupul Evofarm este prezent pe piața comerțului cu amănuntul de produse farmaceutice și parafarmaceutice prin magazine specializate, precum și pe piața comerțului cu ridicata. Recent, distribuitorul român de produse farmaceutice Marcos Provit, parte a grupului Evofarm, a cumpărat Polisano, lanț de farmacii din Sibiu fondat în anul 2003 de familia Vonica.

Farmacia de la Țară SRL este prezentă, de asemenea, pe piața comerțului cu amănuntul de produse farmaceutice și parafarmaceutice prin magazine specializate. Cele 22 de farmacii ce urmează a fi preluate de grupul Evofarm sunt localizate în județele Dâmbovița, Giurgiu, Ilfov și Teleorman. Compania este controlată de Pharm Ahead SRL (50%) deținută de Liviu Bogdan Păun, de Cristian Tufan (25%) și de Scar Investment & Consulting SRL (25%), controlată de Constantin și Leonora Lihu.

Sursa foto: Unsplash/ Tbel Abuseridze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *