Grupul german Kärcher va inaugura o nouă fabrică de aspiratoare în România, în octombrie

Redacția mai 12, 2021 0 comentarii
Karcher, aspiratoare

Grupul german Kärcher, lider mondial în tehnologia de curăţare, va inaugura în luna octombrie o nouă unitate de producţie în Curtea de Argeş, investiţie de 20 milioane euro, unde va produce aspiratoare, şi vrea să îşi dubleze afacerile din România până în 2025, de la 23 milioane euro în 2020.

Grupul a inaugurat în 2016 la Curtea de Argeş prima unitate de producţie din România, unde fabrică aspiratoare, în urma unei investiţii de 15 milioane euro.

„În octombrie deschidem a doua unitate din Curtea de Argeş, cu o investiţie de 20 milioane euro. Investiţia primei fabrici, deschisă în 2016, a fost de 15 milioane euro. Astfel, investiţia totală se ridică la 35 milioane euro. Terenul a fost achiziţionat încă de atunci”, a declarat Lilia Sedlar, preşedinte regional Kärcher în Europa de Est.

Compania va deschide un nou magazin şi în Constanţa, ce va fi inaugurat la începutul anului viitor.

Kärcher a inaugurat miercuri, în Militari Shopping, cea de-a şaptea reprezentanţă din ţară, în urma unei investiţii de 80.000 euro. Aici vor fi listate peste 500 de produse atât pentru uz casnic, cât şi profesionale: aparate de curăţat cu presiune, aspiratoare umed-uscate multifuncţionale, aspiratoare de geamuri, aparatele de curăţat cu aburi, aparate electrice de curăţat podeaua, produse destinate curăţarii şi întreţinerii grădinilor.

În ultimii cinci ani, business-ul Kärcher România s-a dublat iar în 2020 a înregistrat o cifră de afaceri de 23 milioane de euro, având o creştere de 17% faţă de anul anterior. Iar profitul a însemnat anul trecut 4% din cifra de afaceri.

Reprezentanţii companiei spun că vor să îşi dubleze afacerile din România până în 2025, care să depăşească astfel 40 milioane euro.

„Această investiţie este parte din planul nostru de creştere accelerată care vizează o dublare a cifrei de afaceri în următorii cinci ani. Produsele Kärcher au acoperire naţională prin marile reţele de retail şi prin reţeaua de dealeri autorizaţi, Kärcher comercializând peste 500 de articole”, a declarat Monica Iavorschi, Director General Kärcher România.

Compania a lansat totodată recent un program prin care închiriază aparatele profesionale.

Kärcher România este împărţită în trei divizii: produse de casă şi grădină (care înseamnă 60% din afaceri), gama profesională şi divizia de soluţii speciale.

Kärcher este lider mondial în domeniul tehnologiei de curăţare, furnizȃnd o gamă extinsă pentru orice aplicaţie de curăţenie, atât din domeniul casnic cât şi din cel profesional. Compania Karcher a fost înfiinţată în 1935, în Germania de către inventatorul Alfred Kärcher. Kärcher este prezent în 70 de ţări, are peste 13.000 de angajaţi, 24 de puncte de producţie şi logistică şi a înregistrat în 2020, la nivel global, o cifră de afaceri de 2.7 miliarde de euro.

Kärcher este prezent în România din 2008, are aproximativ 100 angajaţi, 7 reprezentanţe Karcher Center, o reţea naţională de service şi o acoperire naţională prin marile lanţuri de magazine şi prin distribuitorii autorizaţi.

 

Sursa foto Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *