Grupul german Partslife deschide în România o companie pentru gestionarea de deșeuri de ambalaje

reciclare

Grupul german Partslife a anunțat marți că a deschis în România Partslife Packaging Disposal Service Romania, o organizație destinată preluării responsabilităţii producătorilor şi importatorilor (OIREP), care introduc pe piaţa din România ambalaje şi produse ambalate.

Partslife Romania are ca obiectiv gestionarea unui volum de peste 50.000 tone de deșeuri de ambalaj pentru anul 2023.

Înființarea companiei din România face parte din strategia de extindere și regionalizare a grupului german la nivel european pentru susținerea clienților și partenerilor internaționali în îndeplinirea țintelor de colectare și reciclare.

„Partslife este primul OIREP din România care oferă servicii de preluare a responsabilității în regiune și punem la dispoziția clienților locali întregul nostru know-how la nivel european pentru a crea sinergii și pentru a îndeplini angajamentele de mediu. Strategia de regionalizare a fost demarată în acest an prin lansarea activităților în România și Polonia, cu scopul de a ne extinde treptat acoperirea și în alte țări”, a declarat Daniel Grub, CEO Partslife GmbH.

Partslife Packaging Disposal Service Romania este astfel prima companie OIREP locală cu know-how german, activitatea din România fiind demarată la mijlocul acestul an, în urma licențierii de către Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

La nivel european, Partslife este prezentă și în Olanda, Danemarca, Austria și Ungaria, unde oferă servicii de consultanță de mediu și de eficiență energetică. În același timp, în Germania, precum și în România și Polonia, Partslife oferă servicii de preluare a responsabilităţii producătorilor şi importatorilor care pun pe piaţa ambalaje şi produse ambalate, în vederea realizării obligaţiilor legale de reciclare şi valorificare privind deşeurile generate de acestea, precum și consultanță pe aspecte de mediu.

Partslife GmbH a fost fondată în 1995, la inițiativa IAM (Independent Automotive Aftermarket), ca soluție pentru eliminarea conformă și legală a deșeurilor rezultate din activitatea service-urilor auto, printr-un angajament voluntar. În prezent, Partslife GmbH are ca acționari 32 de companii din zona industrială și comercială din întreaga lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *