Grupul SES, în negocieri avansate privind o fuziune cu rivalul Intelsat. Noua companie ar crea un “gigant” european care ar putea concura cu Starlink (Bloomberg)

sateliti intelsat Foto: Intelsat

Grupul SES SA este în negocieri avansate privind o fuziune cu rivalul Intelsat SA, operaţiune care ar da naştere unui gigant european în domeniul sateliţilor capabil să concureze mai bine cu proiectul Starlink al miliardarului american Elon Musk, informează platforma Bloomberg, citată de Agerpres.

Potrivit unor surse din apropierea acestui dosar, SES, companie înregistrată în Luxemburg, intenţionează să ajungă la un acord cu Intelsat pe parcursul următoarelor săptămâni. O tranzacţie ar putea evalua noua companie rezultată în urma fuziunii la peste 10 miliarde de dolari, inclusiv datoriile.

În ultimele 12 luni cotaţia titlurilor SES a scăzut cu 32% la Bursa de la Paris, ceea că dă acestei companii o valoare de piaţă de 2,6 miliarde de euro (2,7 miliarde de dolari).

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

O eventuală combinaţie cu Intelsat ar permite SES să crească într-un moment în care se confruntă cu o competiţie sporită. Planurile miliardarilor Elon Musk şi Jeff Bezos de a lansa mii de sateliţi pe orbită şi a oferi Internet cu viteză mare au obligat operatorii tradiţionali de sateliţi să fuzioneze. De exemplu, la mijlocul anului trecut, operatorul francez de sateliţi Eutelsat a semnat un protocol de acord în vederea unei fuziuni cu rivalul britanic OneWeb.

Orice tranzacţie va avea nevoie de aprobarea Guvernului din Luxemburg, care este cel mai mare acţionar la SES. Sursele citate de Bloomberg au precizat că negocierile sunt în derulare şi că nu există nicio certitudine că se va ajunge la un acord.

Intelsat a ieşit din insolvenţă în luna februarie a anului trecut, după ce şi-a redus la jumătate datoriile de 16 miliarde de dolari. Compania a fost înfiinţată în 1964 ca un consorţiu interguvernamental şi a fost privatizată în 2001. Ulterior, în 2008, a fost preluată de fondurile de investiţii BC Partners şi Silver Lake.

Cererea pentru lansări de sateliţi este aşteptată să crească după recentele sancţiuni care au vizat industria spaţială rusească dar şi datorită faptului că noile constelaţii de sateliţi ar putea oferi o nouă modalitate de a oferi internet în bandă largă din spaţiu.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. Ati impanzit cerul cu sateliti inca din ziua Invierii lui Hristos in 2020…cand noi eram inchisi in case. Zburau pe cer ca din pusca automata. La ce trebuie atatea bazdaganii pe cer ?
    Ca sa ne otraviti cu boli si sa ne controlati de la distanta si sa grabiti 5-6G si ce o mai veni peste noi !
    Dumnezeul tuturor, zdrobeste cu dreapta Ta pe cel ce stapaneste pamantul si pe oamenii intunericului Tu Ziditorule, desteapta i ca sa Te cunoasca pe Tine, cela ce ai facut cerul si pamantul si ai zidit omul dupa chipul Treimii Tale Predesavarsite !

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.