Guvernul a aprobat un ajutor de stat de 210 milioane de lei pentru CFR, pentru compensarea pierderilor din pandemie

Redacția mart. 26, 2022 0 comentarii
tren cfr calatori

CFR primește ajutor de stat. Guvernul a aprobat, în ședința de guvern de sâmbătă, o ordonanță de urgență privind instituirea cadrului legal pentru acordarea unui ajutor de stat pentru compensarea pierderilor suferite ca urmare a pandemiei COVID-19 de către Societatea Naţională de Transport Feroviar de Călători ,,CFR Călători” – S.A.

Ajutorul de stat care va fi acordat este de 210,346 milioane lei (reprezentând echivalentul a 43,63 milioane euro) și va fi utilizat pentru compensarea pierderilor rezultate din activitatea de exploatare, estimate pentru perioada 16 martie 2020 – 31 decembrie 2020, astfel cum a fost autorizat prin Decizia C(2022) 759 final.

Plata ajutorului de stat se va efectua până în 30 iunie. Suma necesară plății ajutorului de stat individual este prevăzută în bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, în 2021.

“Măsura, autorizată de Comisia Europeană, de acordare a unui ajutor de stat Societății Naţionale de Transport Feroviar de Călători „CFR Călători” S.A. pentru acoperirea pierderilor generate de măsurile impuse pentru limitarea răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2, pentru perioada 16.03.2020-31.12.2020, va asigura funcționarea Societății Naţionale de Transport Feroviar de Călători „CFR Călători” – S.A., cu menținerea standardelor de securitate și siguranță în vigoare, în condițiile unui program de operare afectat de pandemie”, transmite guvernul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.