Guvernul a uitat să majoreze tichetele de masă de la 1 iunie, așa cum a promis

app restaurant Foto: Pexels

Guvernul a uitat să majoreze tichetele de masă de la 20,17 lei la 30 de lei, lucru care trebuia să se întâmple de la 1 iunie. Ministrul Muncii, Marius Budăi, susține însă că „de abia este prima zi din iunie” și că măsura va fi adoptată zilele următoare pentur a intra în vigoare de la 1 iulie.

La începutul lunii aprilie, când anunța pachetul social, Guvernul a promis creșterea valorii tichetelor de masă acordate angajaților, de la 20 de lei la 30 de lei, pentru a compensa scumpirile din ultima perioadă. Premierul Nicolae Ciucă preciza că printre măsuri va fi și majorarea tichetelor de masă de la 1 iunie.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a explicat miercuri, la Antena 3, de ce nu au mai fost majorate de astăzi tichetele de masă.

„Guvernul nu a uitat să implementeze măsura, Guvernul este în implementarea măsurii. Suntem în dinamica activităților după programe succesive din ceea ce am spus că vom face și în primul pachet social și al doilea pachet social, Sprijin pentru România, și al treilea pachet cu 700 lei pentru pensionari. Săptămâna viitoare, va intra în vigoare măsura și va fi valabilă începând cu luna iulie”, a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi, la Antena 3.

„De abia este prima zi din iunie. Săptămâna viitoare va intra în vigoarea măsura (…).

Suntem un guvern aplecat către necesitățile cetățenilor atât din punct de vedere al întreprinzătorilor, cât și a celorlalte categorii vulnerabile și a lucrătorilor. Suntem într-o dinamică în care suntem practic la al treilea pachet de măsuri și s-a anunțat foarte clar că suntem în construcția unui alt pachet de măsuri pentru mediul privat și pentru categoriile private și pentru toți cetățenii în primul rând.

Și vom continua cu măsurile și când vom avea cu siguranță ceva cert de anunțat, așa cum v-am obișnuit transparent, vom răspunde întrebărilor și ieșim în comunicare publică”, a continuat oficialul.

În prezent, valoarea unui tichet de masă este de 20,17 lei, iar valoarea totală a tichetelor de masă acordate lunar (pentru 22 de zile lucrătoare) unui angajat este de 443,74 de lei. După ce va fi majorată la 30 de lei, valoarea lunară ar urma să fie de 660 de lei / per angajat.

 

Foto: Pexels

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *