Guvernul alocă aproape 1,5 miliarde lei pentru suplimentarea bugetelor sau majorarea limitelor de cheltuieli pentru unele ministere și instituții publice, deși nu a făcut încă rectificarea bugetară

bani, lei, finante, bancnote Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Guvernul continuă să dea bani din Fondul de Rezervă, pentru că nu face rectificarea bugetară. În ședința de joi, Guvernul alocă aproape 1,5 miliarde lei pentru suplimentarea bugetelor sau majorarea limitelor de cheltuieli pentru unele ministere și instituții: Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Secretariatul General al Guvernului, Consiliul Legislativ, Societatea Română de Televiziune și Serviciul de Telecomunicații Speciale.

Alocarea de fonduri pentru ministerele și instituțiile publice de mai jos:

INSTITUȚII

PUBLICE

 

ACT NORMATIV DOMENIUL SUME

SUPLIMENTATE

 

DESTINAȚIA
MINISTERUL CERCETĂRII, INOVĂRII ȘI DIGITALIZĂRII HOTĂRÂRE Finanțare cheltuieli MCID 5,987 milioane lei Se suplimentează bugetul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării pe anul 2023 cu suma de 5,987 milioane lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat al anului curent, reprezentând credite de angajament și credite bugetare, pentru asigurarea cheltuielilor de personal până la finalul anului și a sumelor datorate pentru persoanele cu handicap neîncadrate.
MINISTERUL AGRICULTURII ȘI DEZVOLTĂRII RURALE

 

 

HOTĂRÂRE Plata drepturi salariale 14,3 milioane de lei Se suplimentează cu 14,3 milioane de lei credite de angajament și credite bugetare din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului. Fondurile sunt necesare pentru asigurarea cheltuielilor drepturilor de personal și de natură salarială pentru angajații Ministerului Agriculturii și instituțiilor subordonate.
SERVICIUL DE TELECOMUNICAȚII SPECIALE

 

HOTĂRÂRE Finanțare cheltuieli STS 43,9 milioane lei Se suplimentează bugetul Serviciului de Telecomunicații Speciale pe anul 2023 cu suma de 43,9 milioane lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat al anului curent, reprezentând credite de angajament și credite bugetare, pentru finanțarea cheltuielilor de personal până la finalul anului.
CONSILIUL LEGISLATIV MEMORANDUM Investiții software 197.000 lei credite de angajament și

41.000 lei credite bugetare

Memorandumul aprobat de Guvern prevede majorarea limitelor de credite aferente lunii noiembrie pentru Consiliul Legislativ cu suma de 197.000 lei credite de angajament și 41.000 lei credite bugetare. Fondurile sunt necesare în vederea achiziționării platformei software “Evidența legislației” și a unui soft de securitate.
SECRETARIATUL GENERAL AL GUVERNULUI pentru

AGENȚIA NAȚIONALĂ PENTRU SPORT

 

HOTĂRÂRE

 

Cheltuieli de personal

 

32 de milioane de lei

Se suplimentează bugetul Secretariatului General al Guvernului pentru Agenția Națională pentru Sport din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2023 cu suma de 32 de milioane de lei. Fondurile reprezintă credite de angajament și credite bugetare și sunt necesare pentru finanțarea cheltuielilor de personal, aferente lunilor octombrie și noiembrie 2023.
 

SECRETARIATUL GENERAL AL GUVERNULUI pentru ADMINISTRAȚIA NAȚIONALĂ A REZERVELOR DE STAT ȘI PROBLEME SPECIALE

 

 

 

HOTĂRÂRE

 

Cheltuieli de personal

 

10,5 milioane de lei

Se suplimentează bugetul Secretariatului General al Guvernului, pentru Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2023, cu suma de 10,5 milioane lei, pentru plata drepturilor salariale, a drepturilor izvorâte din punerea în executare a titlurilor judecătorești, precum și a obligațiilor fiscale aferente.
 

SOCIETATEA ROMÂNĂ DE TELEVIZIUNE

 

HOTĂRÂRE

 

Cheltuieli de funcționare

 

42,79 milioane de lei

 

Guvernul a suplimentat bugetul Societății Române de Televiziune pe anul 2023 cu suma de 42,79 milioane lei, reprezentând  credite de angajament și credite bugetare, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziție Guvernului pentru acoperirea cheltuielilor de funcţionare și dezvoltare.

 

 

 

 

Pe agenda ședinței de astăzi a Guvernului au fost mai multe proiecte – Hotărâri de Guvern sau Memorandumuri, după caz – pentru suplimentarea bugetelor sau majorarea limitelor de cheltuieli pentru unele ministere și instituții publice – Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Secretariatul General al Guvernului, Consiliul Legislativ, Societatea Română de Televiziune, Serviciul de Telecomunicații Speciale.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *