BREAKING Guvernul anunță noi măsuri de sprijin în fața scumpirilor la energie: TVA redus la 5% la energie electrică, din aprilie / Agricultura și industria alimentară, ajutate cu facturile la gaze / O nouă schemă pentru IMM-uri

Redacția ian. 11, 2022 0 comentarii
bec, lumina, curent, energie electrica, bani, factura

Guvernul va introduce noi măsuri de sprijin pentru populație și companii, în fața scumpirilor la energie, a anunțat marți premierul Nicolae Ciucă. La energie electrică, TVA va fi redus la 5%, de la 1 aprilie, pentru consumatorii casnici cu consum de până la 300 kWh. Ei vor beneficia și de compensarea certificatului verde și a bonusului de cogenerare pentru consum.

Premierul a anunțat și o schemă de sprijin și pentru gaze naturale. Astfel, Guvernul va lansa măsuri de sprijin, în domeniul sectorului agricol și al industriei alimentare, începând cu 1 februarie, care vor fi menținute active până la data de 1 iulie.

Guvernul analizează și introducerea unei noi scheme de sprijin pentru IMM-uri începând cu 1 aprilie.

Măsurile vor fi prezentate în următoarea ședință a coaliției.

Premierul a abordat și problema clienților care au primit facturi la energie integrale, care nu au inclus măsurile de plafonare și compensare active începând cu 1 noiembrie 2021.

„Pentru garantarea eficienței măsurilor de protecție a cetățenilor consumatori casnici urmează a fi refăcute facturile care nu au respectat plafoanele reglementate. Până la refacerea calculelor de către furnizori, aceste categorii de facturi nu vor fi purtătoare de penalități”, a precizat Nicolae Ciucă.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *