Guvernul pregătește un ajutor de 700 lei pentru pensionari, în luna iulie

Redacția mai 31, 2022 8 comentarii
bani, lei, bancnote, pensie

Guvernul va acorda pensionarilor cu venituri mici un ajutor de 700 de lei în luna iulie, potrivit unui proiect de ordonanță de urgență aflat pe ordinea de zi a ședinței de joi.

„În luna iulie a anului 2022 se acordă un ajutor financiar în cuantum de 700 lei pensionarilor sistemului public de pensii, pensionarilor din sistemul pensiilor militare de stat și beneficiarilor de drepturi prevăzute de legi cu caracter special plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale ale căror venituri lunare sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei”, arată proiectul discutat miercuri de Guvern.

Vor fi luate în considerare următoarele venituri, la stabilirea veniturilor maxime lunare:

a) venituri din pensii acordate în sistemul public de pensii, plătite în luna iulie 2022;

b) venituri din pensii acordate în sistemele neintegrate sistemului public de pensii, plătite în luna iulie 2022;

c) venituri din drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite în luna iulie 2022, prin casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale;

d) venituri din indemnizația socială pentru pensionari acordată în baza Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 6/2009 privind instituirea indemnizației sociale pentru pensionari, aprobată prin Legea nr. 196/2009, cu modificările și completările ulterioare;

e) venituri din salarii şi asimilate salariilor, definite conform art. 76 din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, raportate în “Declarația privind obligațiile de plată a contribuțiilor sociale, impozitului pe venit și evidența nominală a persoanelor asigurate” al cărei termen de depunere, conform art. 147 alin. (1) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare este luna anterioară celei în care se efectuează calculul drepturilor aferente lunii în care se plătește ajutorul financiar.

Ajutorul financiar se acordă în situația în care toate aceste venituri cumulate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei.

Ajutorul financiar se plătește, din oficiu, în luna iulie 2022, prin casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale și se suportă din bugetul de stat, prin bugetele Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Român de Informații.

În cazul pensionarilor care beneficiază de pensie de urmaş, ajutorul financiar se acordă fiecărui urmaş în parte.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Comentarii

 1. Xe avem aici?
  Avem 3,2 milioane de pensionari cu aceasta situatie!
  Voturi sigure!
  700 lei votul!
  De doua ori pe an!
  Dar cu ceilalti care au contribuit cu cass-ul ce se mai intampla?
  Legea pensiilir e la sertar!
  Si asa moare!
  Dar cumparam voturi pentru linistea noastra!😡
  Inflatia galopanta e semnul proastei guvernari!

 2. Bună ziua nu scăpăm de scumpiri și la copiii de ce nu se compensează tratamente cei dizabilități și numai la pensionari măriți pensiile și dați tot feluri de ajutoare de bani dar mai dați și ajutoare și la copiii cu dizabilități și măriți drepturile copilului

  • Și mai ales la gradinita din Dej normale îți respinge copilul cu dizabilități o zis ca la fiul meu trebe gradinita speciala și în Dej nu este gradinita speciala și mă doare foarte mult sa înceteze tot feluri de minciuni despre copilul meu

 3. Eu sunt la pensie si dupa 43 ani munca pensia mea este sub 2000lei. Din aceasta cauza mai lucrez 4ore/zi sa ma pot descurca si constat acum ca nu beneficiez de cei 700lei pentru ca imi cumuleaza pensia cu salaiul. Este mizerabil. Am muncit o viata asteptand sa ies la pensie si uite cum merg de buna voie la munca si mai mult de atat nu mai am nici drepturile de salariat nici pe cele de pensionar . Puteti sa-mi spuneti ce drepturi mai am si eu ca obligatiile mi le cunosc !

 4. Niște nenorociți! De ce sa se cumuleze veniturile din pensie si un amarat de salariu lucrat la un amarat de salariu de la privat? Este o jignire totala adusa miilor de pensionari amărâți.As vrea sa știu dacă Budai s_ar descurca cu o pensie de 2000 lei. Praf în ochii amărâților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *