Guvernul propune o specialistă în agricultură și un director de la Fondul Proprietatea printre administratorii Transgaz

transgaz

Adina Hamza și Ilinca von Derenthall sunt propunerile de administrator provizorii (membri în CA – n.r.) la Transgaz făcute de Secretariatul General al Guvernului, instituția tutelară a transportatorului de gaze deținut de statul român. Hanza și von Derenthall ar urma să îi înlocuiască în CA-ul Transgaz pe Gheorghiță Agafiței, consilierul fostului premier Nicolae Ciucă, și pe Orosz Csaba, fost administrator public al Primăriei Mediaș, ale căror mandate expiră luna viitoare. Transgaz se va pronunța asupra propunerilor pe 11 octombrie. SGG deține 58,5% din capitalul operatorului.

Adina Hamza este în prezent director adjunct la Roca Agri RDF, un holding integrat din agricultură. CV-ul  prezentat pe site-ul Transgaz arată că Hamza are, în ultimii ani, o experiență de lucru  în companii din  agricultură și are un master la Universitatea de Științe Agronomice București.

Holdingul ROCA Agri RDF a fost lansat în luna iulie 2022. În 2022, holdingul a generat afaceri de peste 156 milioane de euro şi şi-a dublat suprafaţa agricolă exploatată, ajungând la un total de 4.000 de hectare. Prin intermediul companiilor deţinute, cu activităţi în plină expansiune naţională, holdingul este unul dintre principalii jucători pe piaţa producţiei şi distribuţiei de inputuri, precum şi a comerţului cu cereale. ROCA Investments, acţionarul majoritar al ROCA Agri RDF, este un brand fondat de Impetum Group specializat în preluarea, în calitate de acţionar majoritar, a companiilor antreprenoriale de dimensiune medie şi transformarea acestora în performeri în sectoarele strategice în care activează.

Prin intermediul holdingurilor şi companiilor sale, ROCA Investments este prezentă în 14 judeţe ale ţării, în 2 sectoare de activitate strategice pe care s-a specializat: sectorul industrial, prin intermediul holdingului ROCA Industry, şi sectorul de agribusiness, prin intermediul holdingului ROCA Agri RDF.

Ilinca von Derenthall este Președinte al Comitetului Reprezentanților la Fondul Proprietatea, director independent non-executiv (INED). Despre ea, în CV se descrie cariera actuală în consilii de administrație: experiență în “managementul executiv de top în: tranzacții de listări la burse, fuziuni și achiziții, privatizări, management de investiții pentru clienți și producția de energie regenerabilă; ✓ Expertiză în industrie în sectoarele financiar, bancar, chimie, producție de energie regenerabilă; ✓ Expertiză internațională în piața de capital și finanțări”. Dincolo de postul de la Fondul Proprietatea, Derenthall mai deține funcția de președinte al Consiliului Consultativ la Meta Real Estate, companie de investiții în imobiliare. Mai înainte , a lucrat și la Chicomplex, companie din petrochimie. Vorbește limba germană de nivel nativ.

Sursa foto: Transgaz

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *