Guvernul se pregătește să introducă criteriul “verde” în licitațiile publice. Companiile cu cea mai scurtă rută de transport vor primi punctaj suplimentar

Contracte

Guvernul are în lucru setul de norme prin care în toate licitațiile publice să se aplice un așa numit criteriu “verde”, a anuțat premierul Marcel Ciolacu la începutul ședinței de guvern.

“Prioritatea absolută a guvernului în următoarele două săptămâni este să finalizăm setul de norme prin care în toate licitațiile publice să se aplice criteriul verde. Este cel mai puternic instrument pentru a susține companiile românești. Folosind un principiu european, să existe punctaj supliemnta pentru companiile cu ruta de transport cea mai scurtă, care poluează cel mai puțin. Cu cât ai fabrica mai aproape de client ești mai avantajat”, a spus Ciolacu.

“Vrem ca toate firmele românești, de la industria auto, cu Dacia și Ford, la cele de materiale de construcții și industria agroalimentară ă beneficieze de acest criteriu. Va fi unul dintre cei mai importanți pași pentru a ne susține companiile care produc în România”, a adăugat premierul.

 

 

 

Foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *