Hagag a cumpărat sediul ISPH de pe strada Vasile Lascăr

ISPH Sursa foto: Google Maps

Dezvoltatorul imobiliar israelian Hagag Development Europe  a cumpărat sediul Institutului de Studii si Proiectări Hidroenergetice – ISPH, situat pe strada Vasile Lascar numărul 5-7, la 400 de metri distanță de KM 0 al Bucureștiului. Imobilul are o amprentă la sol pe o suprafață care depășește 1.000 de metri pătrați și peste 6.000 de metri pătrați construiți de spații de birouri, dispuși pe șapte nivele.

„Această nouă tranzacție nu consolidează doar prezența noastră în România ca investitor pe termen lung și dezvoltator activ de proprietăți imobiliare, ci reiterează, în același timp, promisiunea Hagag Development Europe de a contribui la regenerarea și modernizarea zonelor centrale prin reconversia clădirilor vechi, cu valoare istorică, culturală și de patrimoniu. Mă bucur să văd cum, odată cu fiecare investiție pe care o adăugăm în portofoliu, viziunea noastră pentru București prinde din ce în ce mai mult contur”, a declarat Yitzhak Hagag, co-fondator și acţionar Hagag Development Europe.

Clădirie are peste 75 de ani vechime, iar proiectul se bucură de toate facilitățile care derivă din amplasamentul privilegiat. Mai mult decât atât, zona Vasile Lascăr este recunoscută drept unul dintre cartierele reprezentative ale capitalei, relevante atât pentru identitatea istorică a capitalei, cât și pentru cea culturală.

Potrivit Hagag, în ultimele trei decenii, Bucureștiul s-a confruntat cu un dezinteres notabil în ceea ce privește conservarea patrimoniului arhitectural din zonele istorice. Fie că discutăm despre demolarea sau neglijarea mai multor construcții remarcabile, peisajul urban din centrul orașului s-a deteriorat într-un ritm accelerat.

„Proprietatea noastră din strada Vasile Lascăr 5-7 nu este clasificată ca monument istoric, însă acest aspect nu o face mai puțin valoroasă. Parcela pe care este edificată și împrejurimile sale sunt arii protejate, iar investiția pe care o planificăm aici cu siguranță că va aduce plusvaloare întregului cartier. Mai mult, am convingerea fermă că oricare vom decide că va fi destinaţia finală a viitorului proiect, acesta va avea un impact semnificativ asupra imaginii de ansamblu a zonei de centru a Bucureștiului”, a adăugat Yitzhak Hagag.

Compania a cumpărat mai multe clădiri vechi din București, printre care și Palatul Știrbei de pe Calea Victoriei. Ultima tranzacție a fost reprezentată de preluarea unui teren de 1.362 mp din zona Primăverii pe care a plătit peste 5.800 de euro mp.

Sursa foto: Google Maps

Comentarii

  1. Vasile Lascăr 5-7 este la 900 m de Biserica Sf. Gheorghe nou, unde se află Km 0 al Bucureștiului.
    Așa că mai bine scrieți 1 km sau scrieți pur și simplu că este în centrul orașului, decât să fiți așa de preciși și să furnizați elemente de măsură care nu sunt adevărate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *