Hanga: Capitalizarea totală a companiilor care s-au listat pe BVB emiţând acţiuni se apropie de un miliard de euro

BVB, Bursa de valori Bucuresti, investitii Sursa foto: Bursa de valori București

Capitalizarea totală a companiilor care s-au listat pe Bursa de Valori Bucureşti emiţând acţiuni se apropie de un miliard de euro, iar valoarea totală a finanţărilor cu emisiuni de obligaţiuni anul acesta depăşeşte 3,5 miliarde de lei, a declarat miercuri, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti (BVB), Radu Hanga.

“Vorbind despre Bursa de Valori Bucureşti ne aflăm într-o perioadă foarte bună. Ne aflăm într-o perioadă de dezvoltare, într-o perioadă în care ne bucurăm că aţi ales să participaţi şi voi. Valoarea totală a finanţărilor cu emisiuni de obligaţiuni anul acesta depăşeşte 3,5 miliarde de lei. Sigur, pe lângă obligaţiuni am avut şi segmentul de acţiuni. Am văzut anul acesta 19 companii listate, 17 pe piaţa AeRO, două pe piaţa reglementată. Capitalizarea totală a companiilor care s-au listat pe Bursa de Valori Bucureşti emiţând acţiuni se apropie de un miliard de euro”, a spus Radu Hanga, citat de Agerpres, la evenimentul de listare la bursă a obligaţiunilor Ocean Credit IFN.

Preşedintele BVB a afirmat că Ocean Credit este un exemplu de de jucător care se bazează în principal pe canal electronic pentru distribuţia produselor, o companie care îşi găseşte locul şi se dezvoltă în piaţa finanţărilor.

Obligaţiunile Ocean Credit IFN, în valoare de 1,86 milioane de euro, au intrat miercuri la tranzacţionare pe piaţa de capital din România.

Potrivit BVB, obligaţiunile se vor tranzacţiona pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare sub simbolul bursier OCIFN26E, iar fondurile atrase vor susţine creşterea capacităţii de creditare şi investiţii în fintech.

Ocean Credit IFN a vândut în cadrul unui plasament privat derulat în iulie 2021 un număr de 18.668 de obligaţiuni corporative subordonate, negarantate. Obligaţiunile au o valoare nominală de 100 de euro, cu scadenţă de cinci ani şi o rată a cuponului fixă de 8,75% pe an, achitată trimestrial.

Plasamentul privat şi listarea obligaţiunilor au fost realizate cu sprijinul Goldring.

Sursa foto: Bursa de valori București

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *