HBO Max majorează prețurile în Statele Unite pentru prima dată de la lansare în mai 2020

hbo max Sursa foto: Facebook/HBO Max

HBO Max, serviciu de streaming lansat în mai 2020, anunță prima sa scumpire de abonamente, scrie CNN.

Începând de acum, abonamentul HBO Max fără reclame va fi de 15,99 dolari pe lună – o creștere de 1 dolar. Aceasta este cu 50 de cenți mai mult decât un abonament standard al Netflix, care costă 15,49 dolari pe lună în Statele Unite. HBO Max cu reclame, care a fost lansat în iunie 2022, rămâne la 9,99 dolari pe lună.

HBO Max a stârnit furia unora dintre abonații săi pentru că a retras numeroase emisiuni, precum “Westworld” și “Raised by Wolves”, în ultimele luni, pentru a reduce costurile. SHBO Max va economisi “peste 100 de milioane de dolari pe an” după eliminarea emisiunilor, potrivit unei surse familiare cu decizia HBO.

De asemenea, este planificată o fuziune HBO Max cu Discovery+ în cursul acestui an, deși numele și structura de prețuri nu au fost încă dezvăluite.

Majorarea prețurilor de joi nu ar trebui să fie o surpriză: Gunnar Weidenfels, directorul financiar al Warner Bros. Discovery, a declarat săptămâna trecută, la o conferință cu investitorii, că “nu există nicio îndoială că aceste produse au prețuri mult prea mici”, referindu-se la platformele de streaming.

“Venim dintr-o perioadă irațională de cheltuieli excesive, cu un accent foarte limitat pe randamentul investițiilor, și cred că alții vor trebui să facă unele ajustări pe care noi, sincer, le avem în spate acum”, a spus el, potrivit Hollywood Reporter.

În România, un abonament lunar la HBO Max costă 4,99 euro, iar cel anual, dacă este plătit integral în avans, costă 39,90 euro.

Sursa foto: Facebook/HBO Max

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *