Hidroelectrica oferă pentru firme un preț sub plafonul impus de stat

contor, energie electrica, curent Sursa foto: Parlamentul European

Compania energetică de stat Hidroelectrica, care a devenit jucător important pe piața de furnizare de energie electrică în acest an, oferind cel mai mic preț de pe piață, vine cu o ofertă extrem de favorabilă pentru firme, la un preț mai mic decât cel plafonat de către stat.

Astfel, Hidroelectrica le propune clienților persoane juridice (companii) care vor să se mute la companie în 2023 un preț de furnizare de 0,70253 lei/kWh, la care se adaugă taxe. Anul trecut, Hidroelectrica le oferea clienților business un preț de 2,5 lei/kWh.

Astfel, prețul total al energiei facturate variază între 1,20 lei/kWh în zona București, Giurgiu, Ilfov, la 1,28 lei/kWh în zona Argeș, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Teleorman, Vâlcea. Detalii despre întreaga ofertă AICI.

Compania nu specifică vreun prag de consum până la care să aplice acest preț.

Prețul energiei electrice active va fi fix pe o perioadă de 1 an. Oferta este valabilă pentru contractele încheiate în perioada 01.01.2023 – 30.06.2023.

Prețul oferit de Hidroelectrica pentru companii este așadar mai mic decât prețul maxim plafonat impus de stat pentru firme, de 1,3 lei/kWh.

(Click pe imagine pentru o dimensiune mai mare)

Hidroelectrica reamintește însă că firmele au obligația să constituie garanţia financiară. Garanția financiara se va constitui pentru o perioadă de 3 luni. Valoarea acesteia este compusă din produsul dintre prețul de contract (cu TVA) și cantitatea estimată pe cele 3 luni. Aceasta se va emite obligatoriu în maxim 5 zile de la semnarea contractului de ambele parți cu valabilitate pe durata contractului plus 2 luni. Nerespectarea acestei obligații conduce la încetarea de drept a contractului de furnizare.

Citește și:

Hidroelectrica crește ușor prețul pentru consumatori casnici în 2023, dar rămâne cu cea mai avantajoasă ofertă de pe piață

Sursa foto: Parlamentul European

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *