Holcim România achiziționează General Beton România

Fabrica Holcim Campulung Sursa foto: Holcim

Producătorul de materiale de construcții Holcim România a anunțat vineri că a achiziționat General Beton România, jucător local din piața producerii și comercializării de betoane. Tranzacția a primit aprobarea autorității de concurență din România. Compania nu a precizat valoarea tranzacției.

„Investim atât în extinderea operațiunilor noastre, prin achiziția General Beton, dar și în creșterea capacităților de producție existente prin investiții majore în fabricile Holcim și Somaco. Ca parte a angajamentului „Net Zero”, avem aprobate proiecte care vizează producerea de energie verde, reducerea emisiilor de CO2, precum și creșterea gradului de valorificare energetică a deșeurilor drept combustibili alternativi în fabricile noastre de ciment”, a declarat Bogdan Dobre, CEO Holcim România & Market Head Moldova.

General Beton România S.R.L a fost înființată în urmă cu peste 24 de ani și deține în prezent un număr de 8 stații de betoane în principalele orașe din România.

După achiziție, rețeaua de stații de betoane Holcim România va ajunge la 27 unități. Stațiile de betoane se află în județele Arad, Constanța, Iași, Brașov, București, Cluj-Napoca, Craiova, Oradea, Ploiești, Satu Mare, Sibiu, Târgu Mureș și Timișoara.

General Beton România a raportat la finalul anului trecut o cifră de afaceri de aproximativ 33 de milioane de euro și are aproximativ 160 de angajați. Compania a înființat prima stație de betoane în Timișoara, în anul 1998, fiind vorba despre o stație ecologică, o noutate pentru zonă la acel moment. Ulterior, și-a continuat extinderea stațiilor și consolidarea portofoliului de produse.

Sursa foto: Holcim

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *